DTP'li Aydoğdu çark etti

DİYARBAKIR (ANKA)- "Kerkük'e yapılacak saldırıyı Diyarbakır'a yapılmış sayarız" şeklinde ki açıklamasından ötürü tutuklanarak cezaevine konulan DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu çıkarıldığı ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Aydoğdu savunmasında böyle bir şey söylemediğini, basın tarafından yanlış yorumlandığını savundu.

23 Şubat günü gözaltına alınarak tutuklanan DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu, 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. 41 gündür Diyarbakır F tipi kapalı cezaevinde tutuklu bulunan Aydoğdu, ilk duruşmada serbest bırakıldı. Aralarında Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler ve Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin'in de bulunduğu yüzlerce partili Aydoğdu'nun duruşmasını takip etmek için Adliye önünde toplandı.

Reklam
Reklam

Diyarbakır barosuna kayıtlı 20 avukatın hazır bulunduğu duruşmada, Avukat Muharem Erbey ilk sözü alarak müvekkili Aydoğdu'un sözlerinin çarpıtıldığını öne sürdü. Sözlü savunma yapan Aydoğdu, savcılıkta verdiği ifadesinin aynısına katıldığını yineleyerek, "Bir siyasetçi olarak Türkiye'nin Kuzey Irak'a müdahalesini doğru bulmuyorum. Diyarbakır ve İstanbul'da Kürtler bir kırılma yaşayabilir. Buralarda bir kırılmanın yaşanmamamsı, bunun sonuçlarının Türkiye çıkarına olmayacağını ve siyasal iletişim mekanizmasının devrede olmasının daha doğru olacağına inanıyorum. ‘Kerkük'e yapılacak saldırıyı Diyarbakır'a yapılmış sayarız' şeklinde bir cümle sarfetmedim. Medya sözlerimi yanlış yorumlamıştır. Bu nedenle tahliyemle beraber beraatimi talep ediyorum" dedi.

Savunmalardan sonra söz alan iddia makamı tutukluk halinin devamını talep ederken, mahkeme heyeti ise tutuksuz halinin devamına karar verdi.