DTP'li Demirtaş: Derin üzüntü duyuyoruz

ADANA (İHA) - DTP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Demirtaş, "Türkiye'de 30 yıldır bu acıları hepimiz yaşıyoruz ve derin üzüntü duyuyoruz" dedi.

Demirtaş, Adana'da basın mensuplarının Şırnak'ta ve Diyarbakır'da 15 askerin şehit edilmesiyle ilgili sorularını cevapladı. Bu konuda DTP olarak yazılı açıklama yaptıklarını hatırlatan Demirtaş, "Türkiye'de 30 yıldır bu acıları hepimiz yaşıyoruz ve derin üzüntü duyuyoruz. Bütün bu olaylar gündeme geldiğinde tekrar tekrar askeri seçeneklerin masaya yatırılmasının çözüm olmadığını artık tüm Türkiye'nin görmesi gerekiyor. Parlamentonun inisiyatif alıp siyasi çözüm üretmesi gerekiyor" dedi.
Gerginliğin bu kadar tırmandırıldığı ortamda yargının her sözcüğe karşı kıskaç oluşturduğunu savunan Demirtaş, böyle bir ortamda siyasi çözümleri tartışmanın bile mümkün olmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik de demokratik, siyasal, barışçıl bir çözüm peşinde olduklarını ifade ederek, "Şiddet hepimizi üzmektedir. Ölen her insan bizim insanımızdır. Acısı yüreğimizi dağlamaktadır. Buna son vermenin bir çaresi vardır. Bu da demokratik yollardır" diye konuştu.