DTP'li Tuğluk'tan liderlere tepki

DİYARBAKIR (ANKA)- DTP eski Genel Başkanı ve Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Aysel Tuğluk, "Başbakan il il dolaşıp bağımsız adaylara oy vermeyin diyor. Bahçeli elindeki iple şov yaparak, ‘Öcalan'ı neden asmıyorsunuz' diyor. Baykal, sınır ötesi operasyon çağrısı yapıyor. Sizlere soruyorum: Kan, gözyaşı ve inkardan başka Kürtler için ne yaptınız? Kürt halkının gururuyla oynamayın" şeklinde konuştu.

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Aysel Tuğluk, Diyarbakır'da 5 ayrı seçim bürosunun açılışına katıldı. Tuğluk yaptığı konuşmalarda Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Baykal ve MHP lideri Bahçeli'ye yüklendi. Tuğluk, sınır ötesi operasyon çağrısına sert tepki göstererek, "Bu pervasız siyasete karşı halkımız, 22 Temmuz'da kendilerine en büyük dersi verecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Gençlerin umut ve hayallerini hayata geçirmek için halktan aldıkları güçle çalıştıklarını söyleyen Tuğluk, şöyle konuştu:

"22 Temmuz'da Kürt halkının kaderi oylanacak. Başbakan il il dolaşıp 'Bağımsız milletvekili adaylarına oy vermeyin' diyor. MHP lideri Bahçeli elindeki iple şov yaparak, 'Öcalan'ı neden asmıyorsunuz' diyor. Sosyal demokrat geçinen Deniz Baykal, sınır ötesi operasyon çağrısı yapıyor. Sizlere soruyorum: Kaç yıldır Meclis'tesiniz, kan, gözyaşı ve inkardan başka Kürtler için ne yaptınız? Kaç tane sınır ötesi operasyon oldu, bunlar çözüm oldu mu? Çözüm barıştadır. Kürlerin gururu ile oynanıyor. Kürt halkının gururuyla oynamayın, değerlerine sahip çıkmak zorundasınız. Halkların kardeşliğinden yana olun."