DTP'lilere tahliye

DİYARBAKIR (İHA) - "Terörle Mücadele Yasası"na muhalefet ettikleri iddiasıyla yargılanan ve aralarında DTP Siirt İl Başkanı Murat Avcı'nın da bulunduğu 10 sanık tahliye edildi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, DTP Siirt İl Başkanlığı binasında terör örgütü elebaşısı için açlık grevi başlattıkları iddiasıyla tutuklanan 10 sanık hazır bulundu. Mahkeme heyetince okunan iddianamede, siyasi parti olarak yasal zeminde kurulan bir oluşum içerisinde yer alan sanıkların illegal faaliyetlerde bulundukları belirtilerek, güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda öldürülen teröristlerin fotoğraflarının sergilenerek kahraman gibi gösterilmeye çalışıldığı, bu şekilde parti binasının terör örgütü PKK'nın vitrini görünümünde olduğu kaydedildi.

Reklam
Reklam

İddianamenin okunmasının ardından söz alan sanıklar, haklarındaki iddiaları reddederek, tutuklu ve hükümlü ailelerinin parti binasında açlık grevi yapmak için kendilerinden talepte bulunduklarını, bunun da demokratik bir hak olması nedeniyle ailelere salon tahsis ettiklerini belirterek, "Biz suç işlemedik, tahliyemizi istiyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti verdiği kısa bir aranın ardından, 10 sanığın da tahliyesine karar verdi. Sanıklar hakkında "3713 sayılı Terörle Mücadele Yasasına muhalefet" etmekten 3'er yıl hapis cezası isteniyordu.