"DTP'lilerin zorla götürülmesi doğru değil"

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 29 Eylül’de duruşmaları olan DTP’lilerin ifade vermeye polis zoruyla götürülmesini, Meclis’in saygınlığı açısından doğru bulmadığını söyledi.

ANKARA (ANKA)- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 29 Eylül’de duruşmaları olan DTP’lilerin ifade vermeye polis zoruyla götürülmesini, Meclis’in saygınlığı açısından doğru bulmadığını söyledi.

Şahin, vefat eden Danışma Meclisi üyesi Muammer Yazar için Meclis’te düzenlenen cenaze törenine katıldı. Törenin ardından gazetecilerin, 29 Eylül’de Ankara 11’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşmaları olan 5 DTP’linin durumuna ilişkin sorularını yanıtlayan Şahin, konunun tamamen yargısal bir süreç olduğunu söyledi. Şahin, “Sayın Toptan zamanında özel yetkili Ankara 11’nci Ağır Ceza Mahkemesi adı geçen milletvekili arkadaşlarımıza tebligat yapılması konusunda bir yazı yazmış. Bunun üzerine de Meclis Başkanlığımız, ilgili milletvekillerinin sekreterlerine mahkemeden gelen bu celp yazısını tebliğ etmek istemiş. Zannediyorum iki sekreter bunları almış, diğerleri almamış, iade etmişler. Bu sonuçlar Meclis Başkanlığımızca ilgili ağır ceza mahkemesine bildirilmiş. Dolayısıyla mahkemeden gelen bu yazıyla ilgili meclis başkanlığı üzerine düşeni yapmış ve o süreç tamamlanmış. Şu anda Meclis Başkanlığımızın gündeminde bu davayla ilgili başka bir konu yok. Ama ağır ceza mahkemesi Meclis başkanlığımıza başka bir yazı yazar mı, aynı mahiyette, yeniden bir tebligat talebinde bulunur mu, onu bilemiyorum. Böyle bir şey olursa onu geldikten sonra değerlendiririz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Şahin, bir gazetecinin DTP’lilerin ifade vermek üzere polis zoruyla götürülmelerinin sözkonusu olup olmayacağına ilişkin sorusuna “Onu Meclis’in saygınlığı açısından doğru bulmam” yanıtını verdi. Şahin, bir başka soru üzerine de DTP’lilerden henüz görüşme talebinin gelmediğini kaydetti. (ANKA)