DTP'nin İsrail'i protesto eyleminde gerginlik

DİYARBAKIR (İHA) - Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır teşkilatı, İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırıları ve TRT 6 (TRT Şeş) yayınlarını protesto etmek için yürüyüş düzenlemek istedi. Yürüyüşe izin vermeyen güvenlik güçleri ile DTP'liler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

DTP İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık bin kişilik grup bölücü terör örgütü lehine sloganlar atarak yürüyüşe geçmek istedi. DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in de katıldığı yürüyüşe izin vermeyen güvenlik güçleri sık sık anons yaparak kalabalığı dağıtmak istedi. DTP'li Milletvekilleri ile görüşen güvenlik güçleri yüzleri maskeli olan kalabalığın dağıtılmasını isteyerek slogan atmaları durumunda müdahale edileceğini söyledi. Bunu dikkate alan DTP'li
milletvekilleri grubu uyararak yasadışı slogan atmamalarını istedi. Yürüyüşe izin vermeyen güvenlik güçleri ile görüşen DTP'li Milletvekilleri basın açıklaması yaparak dağılacaklarını ifade etti. Kürtçe basın açıklamasının ardından yasadışı slogan atan grup polise taşla saldırmak istedi. Bunun üzerine güvenlik güçleri sağduyulu davranarak kalabalığını dağılmasını sağladı.

Reklam
Reklam

Basın açıklaması önemli bir olay yaşanmadan sona erdi.