DTSO Başkanı Büyük'ten genç işadamlarına: Ticarette dürüst olun

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Metin Büyük, genç işadamlarına iş hayatında başarılı olmak...

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Metin Büyük, genç işadamlarına iş hayatında başarılı olmak için dürüst olmaları tavsiyesinde bulundu.
Metin Büyük, Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) Genç Komitesi'nin her hafta düzenli olarak yaptığı firma tanıtım toplantısına katıldı. Coşkun Yemek Sitesi Salonu'ndaki toplantıda DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır ve Genç DÜSİAD Komitesi Başkanı Ömer Gaydanoğlu ve çok sayıda komite üyesi genç işadamı da hazır bulundu.
Toplantıda genç işadamlarına başarılı olma konusunda tavsiyelerde bulunan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, tanıtım toplantılarını çok başarılı ve yerinde bulduğunu söyledi.
Salondaki birçok genç işadamının babası ve hatta dedesini tanıdığını kaydeden Büyük, "Zaten çok başarılı insanlarsınız ama yine de sizlere tavsiyem dürüst olmanız. Arkadaşlar Düzce’de gözünüzde çok büyük gördüğünüz firmalara mal vermiyorlar. Arıyorlar bizi 'başkan, bu firma mal istiyor ne yapalım' diye. Bankalar kredi vermiyor. Ticarette her şeyden önce dürüst olmanız lazım.” dedi.
Düzce’nin iki metropol kentin tam ortasında olduğuna dikkat çeken Büyük, "Düzce iyi bir memleket, hiç korkmayın. Almanya’dan, İspanya’dan yükünü alan bir TIR, ister İran’a gitsin, İster Irak’a gitsin, Düzce’den geçmek zorunda. Çünkü hem D 100 karayolu, hem de TEM otoyolu Düzce’den geçiyor.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

BÜYÜK: TEŞVİKTE 9 İLİN İÇİNDE EN ŞANSLI İL DÜZCE
Genç işadamlarına Teşvik Kanunu'nun bitiş tarihi ve sonrasında yapılacak işler ile ilgili bilgiler aktaran Büyük, ”Düzce’nin teşvik alan 9 ilin içinde en şanslı il olduğunu hepimiz biliyoruz. 9 yıldır devam eden Teşvik Yasası önümüzdeki yıl bitiyor. Ona göre maliyetlerinizin hesabını yapın. Siz bu işin üstesinden gelirsiniz, çünkü Düzce’de potansiyel var. 1 ay sonra açıklanacak, ülke geneli olarak 135 milyar dolar ihracatı, Düzce olarak da 1 milyar dolar ihracatı aşacağız." diye konuştu.
Genç işadamlarının bilgiye çok çabuk ulaşılabilen bir çağda oldukları için şanslı olduklarına dikkat çeken Büyük, şöyle devam etti: "Size tavsiyem üretin. Sıradan iş yapıyorsanız karnınız doyar. Üretken iş yapmak zorundasınız. Kendiniz için değil başka insanları düşünerek iş üretin. Biz TSO başkanları olarak düzenli olarak toplandığımız zaman o patronların hiç biri 'benim bankada şu kadar param var' demiyor. 'Şu kadar ihracat yapıyorum, bu kadar insan çalıştırıyorum' diyorlar. Yani patronlar insan çalıştırmanın yarışını yapıyorlar. Bu ülkeye katma değer yaratmak için üretmek zorundayız.”
Büyük bir firmanın Düzce’ye yatırım yapmak üzere geldiğini ve yerini kiraladığını bildiren Büyük, ”Eskisi kadar olmasa bile Düzce hala bir cazibe merkezi.” ifadelerini kullandı.
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, cari açıkla ilgili olarak da iş adamlarına uyarılarda bulundu.
Büyük, ”Önümüzdeki günlerde cari açığa neden olan sektörler belirlenerek bu konu üzerinde bir çalışma yapılacak ve çalışmalar devam ediyor. Bu durum netleştikten sonra hangi sektörler cari açığa neden oluyorsa o sektörlere teşvik getirilecek.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

ÇAKIR: ÖNCELERİ PASTANE KÖŞELERİNDE TOPLANIYORDUK, ŞİMDİ 300 KİŞİLİK ÜYE SAYISINA ULAŞTIK
DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır da "Derneklerinin ilk kurulduğunda pastane köşelerinde toplantı yaptığını hatırlatarak, ”Kurulduğumuz tarihten itibaren bizlere desteklerini esirgemeyen Ticaret Odası Başkanımız Metin Büyük'e çok teşekkür ediyorum. Kurulduğumuzda pastane köşelerinde toplantı yaparken bu gün üye sayısı 300’e varan Düzce’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduk.” dedi.
Konuşmaların ardından DÜSİAD'a yeni katılan firmalara üyelik belgeleri verildi. Genç DÜSİAD Komitesi üyeleri Başkan Ömer Gaydanoğlu’na doğum günü sürprizi yaptı. DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır da, Gaydanoğlu’na doğum günü hediyesi olarak tablo hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz