Dü Öğrencilerinden Köy Okullarına Kitap Yardımı

Dicle Üniversitesi (DÜ) Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, "Yürüyen Saat" adlı proje kapsamında köy...

Dicle Üniversitesi (DÜ) Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, "Yürüyen Saat" adlı proje kapsamında köy okullarına kitap yardımında bulundu.

DÜ Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından temin edilen kitapları Yiğit Çavuş İlköğretim Okulu öğrencilerine dağıttı. Birçok ilköğretim okulunda etkinlikler yaptıklarını belirten proje koordinatörü Revşan Alpaycı, "Etkinlikler sırasında olumlu geri bildirimler aldık. Aldığımız olumlu geri bildirimler bu etkinlikleri devam ettirme noktasında iştiyakımızı artırdı ve bu tür etkinliklere devam etme kararı aldık. Bu kapsamda etkinliklerin sürekli olması için gerekli yerlere başvurduk" dedi.

Reklam
Reklam

Gerekli izinlerin alınmasının ardından bu tür faaliyetlere devam edeceklerini belirten Alpaycı, "Amacımız bu tür etkinlikleri devam ettirerek, öğrencileri okumaya teşvik etmektir" diye konuştu.

Okumanın topluma kazandırılması gereken bir alışkanlık olduğunu söyleyen Alpaycı, okumanın toplumda kültür haline gelmesi için çabaladıklarını kaydetti. Alpaycı,"Peygamber efendimize inen ilk ayette de vurgulandığı gibi ‘ikra’, yani oku kelimesine önem verilmesi gerekiyor. Bir hadiste de ‘Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz’ diye buyrulmuştur. Bizde bu konu kapsamında çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Desteklerinden dolayı da Diyarbakır Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Türk hocamıza teşekkürlerimizi iletiyoruz" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: