DÜ, Uzaktan Eğitimle Aile Danışmanı Yetiştirecek

Dicle Üniversitesi(DÜ) Genel Sekreteri Sabri Eyigün, uzaktan eğitim sistemi ile Aile Danışmanlığı Sertifika Programı'nın ilk...

Dicle Üniversitesi(DÜ) Genel Sekreteri Sabri Eyigün, uzaktan eğitim sistemi ile Aile Danışmanlığı Sertifika Programı'nın ilk kez üniversiteleri bünyesinde verileceğini söyledi. Piyasada bazı kurumların para karşılığında aile danışmanlığı sertifikası verdiğini ifade eden Eyigün, bunun önüne geçmek için böyle bir çalışmaya imza attıklarını dile getirdi. Eyigün, uzaktan eğitimle yetiştirilen aile danışmalarının 20 gün Diyarbakır’da uygulama eğitimine tabi tutulacağını kaydetti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın başlattığı aile danışmanı projesi ile birçok kurum sertifika programı düzenliyor. 2017' ye kadar 30 bin aile danışmanı istihdam edilmesi planlanıyor. Ailenin sürekliliğinin sağlanması amaçlanan bu projeyle aileye ve kadına şiddetin de önüne geçilmesi amaçlanıyor. Dicle Üniversitesi de bu amaçla Uzaktan Eğitimle Aile Danışmanlığı Sertifika Programı düzenliyor. Program dahilinde üniversite hocaları tarafından internet üzerinden canlı yayınla yapılarak dersler verilecek. Yine aynı şekilde internet üzerinden sınava giren öğrenciler, Diyarbakır’da da 20 günlük uygulama eğitimine katılacak. Program çerçevesinde başarılı olanlarla Aile Danışmanı Sertifikası verilecek.

Reklam
Reklam

Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Sabri Eyigün, uzaktan eğitim sistemi ile üniversite bünyesinde Aile Danışmanlığı Sertifika Programını başlattıklarını dile getirdi. Son yıllarda yaşanan sosyal, kültürel, ekonomik değişmelerden dolayı aile içerisinde de ciddi değişmelerin olduğunu ifade eden Eyigün, Avrupa ailesinde başlayan çözülmelerin Türk ailesinde de görülmeye başlandığını dile getirdi. Eyigün, bundan ötürü aile danışmalığının önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Türkiye birçok bölgesinden sertifika programına başvuru olduğunu belirten Eyigün, "Şu anda çalışan insanlar var. Devamlı olarak örgün eğitim biçiminde ders almaları mümkün değil. Bunların hepsinin alabilmesi için uzaktan eğitim sistemini getirdik. Uzaktan sistemi ile aile danışmanlığı yapmak istemeyip de aile danışmanlığında kendisini geliştirme isteyenler vardır. Herhangi bir kurumda çalışıyordur. Okulda rehberlik derslerine giriyordur. Ancak böyle bir eğitime katılarak kendi alanda kendisini geliştirebilir. Sosyal hizmetler uzmandır sosyal hizmetlerde çalışıyor ancak aile danışmanlığı konusunda kendisini çok iyi hissetmiyor olabilir bu da katılmak isteyebilir." ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

‘AİLE DANIŞMANLIĞI SERTİFİKASINI PARA İLE ALANLAR VAR, BUNUN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ’

Aile bakanlığı böyle bir sertifika programına izin vermesinden sonra Türkiye’de çok farklı eğitim kurumları ücret mukabilinde bu dersi verdiğini anlatan Eyigün, dersleri verecek kişinin de ciddi bir donanıma sahip olması gerektiğini söyledi. Bu konuda eksik olan kişilerin ders verdiğinden yakınan Eyigün, Dicle Üniversitesi’nde alanında uzman kişiler tarafından ders verileceğini kaydetti. Eyigün, şöyle konuştu: "Dicle Üniversitesi olarak bu sorumluluğun bilinci içerisinde psikologlar, sosyologlar, eğitim bilimcileri sosyal hizmetler uzmanları gibi geniş bir perspektifle, yani aileyi ilgilendiren tüm sorunları hocalarla ders veriyoruz. Bu dersi açmamızın en büyük amacı da bu."

Piyasada maalesef yanlış ellerde yetersiz kişilerin verdiği programların söz konusu olduğunu ifade eden Eyigün, belli bir ücret yatırarak kolayca bu sertifikayı alabilenlerin olduğunu dile getirdi. Eyigün, "Oysa ki bu sertifikayı alan insanın ciddi olarak kendini geliştirmemişse alanında uzman kişilerden bu dersi almamışsa bu danışmanlığı yapması imkansızdır. Böyle bir insan bu sertifikayı alıyor aile danışmanı oluyor. Bunun için bizler üniversite olarak bu işe el atmamızın temel sebebi budur."

Reklam
Reklam

Yurt içinden ve dışından birçok başvurunun olduğunu kaydeden Eyigün, derslerin ve sınavların uzaktan olacağını ancak 20 günlük uygulamanın Diyarbakır’da gerçekleştirileceğini söyledi. Sertifika programına katılanların bizzat hayatın içine gireceklerinin altını öizen Eyigün, “Dışarıda sosyal hayatta sorunlu aileler bulacaklar. Mutlaka okuldaki sorunlu bir öğrenci, hastanedeki bir hasta ve yeni evlenmek isteyen bir çiftle görüşecekler. Bunları nasıl yönlendirdiğini kameraya alacaklar. Uygulamaya yönelik bir ders olduğu için 20 gün mutlaka katılımcıların Diyarbakır’da kalması ve bizzat hocalarla vakaları tek tek incelemesi gerekiyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz