Dua eden hayranlarından helallik istedi

Sıkıntılı günleri dualar sayesinde atlattığını söyleyen Murat Göğebakan, "tek derdim kazandığım parayı helal ettirmek" dedi.

BURSA (İHA) - Bir süredir yurt dışı konserleri sebebiyle gözden uzak kalan ünlü şarkıcı Murat Göğebakan, hastalığı dönemde kendisine dua eden herkesten helallik istedi. Sıkıntılı dönemlerinde çok dua aldığını belirten Göğebakan, "Bu kadar dua ve sevgiden sonra gideceğimiz yerin buradan daha iyi olacağına inanıyorum" dedi.

Bursa Umut Sevgi ve Eğitim Gönüllüleri Derneği (BUSEDER) tarafından düzenlenen 1. Bursa Eğitim ve Kültür Şenliği'nde bir konser veren ünlü sanatçı, konser öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin, "Sıkıntılı dönemler geçirdiniz ama görüyoruz ki çok mutlu ve hareketlisiniz, bunun sebebi nedir?" sorusu üzerine Murat Göğebakan, "Mutlak teslimiyet, teslim ol, rahat et" dedi.

Reklam
Reklam

Ölümün herkes için gerçek olduğunu anlatan Göğebakan, sıkıntılı dönemlerinde kendisine dua eden herkesten helallik istedi. Ünlü sanatçı şunları söyledi: "Sıkıntılı dönemlerimde Allah'a teslim oldum. Teslim ol, rahat et. Dünyaya gelen herkes ölmüştür. Herkes gitti, Allah'ın Habibi bile gitti. Rivayete göre kainatta yarattıkları içerisinde izin isteyip canını almaya gittiği tek insan Peygamber Efendimizdi (SAV). O bile gitti. Bir gün ben de gideceğim. Yani böyle şeyleri düşünmemek, üzülmemek lazım. Bu

kadar sevgi, bu kadar duadan sonra gideceğimiz yerin buradan daha güzel olacağına inanıyorum. Allah herkesten razı olsun. Bizim için dua eden herkesin üzerimizde hakkı olduğunu düşünüyorum, onlardan haklarını helal etmelerini istiyorum."

Hayatı boyunca haram lokmadan kaçındığını kaydeden Murat Göğebakan, ailesinin ve yanında çalışan müzisyen arkadaşlarının da kursaklarından haram geçmediğini söyledi. Sanat hayatı boyunca kul hakkına riayet ettiğini belirten Göğebakan, tek derdinin kazandığı parayı helal ettirmek olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam