Duble yol'da ikinci temel

ANKARA (İHA) - 58. Hükümet'in en büyük projelerinden birisi olan duble yolda, ikinci adım bu hafta sonu atılıyor.

Aydın - Denizli arasındaki bölünmüş yolun Aydın-Horsumlu arasında kalan kısmının temeli 29 Aralık Pazar günü AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Abdullah Gül'ün de katılacağı törenle Nazilli'de atılacak. Böylece, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın, Acil Eylem Planı çerçevesinde iki hafta önce Aksaray'da başlattığı bölünmüş yol çalışmalarına Ege Bölgesi'nde de start verilecek.

Reklam
Reklam

Aydın-Horsumlu-Denizli bölünmüş yolunun Aydın'la Horsumlu arasındaki bölümünün temeli bu hafta sonu atılacak. Karayolları'ndan edinilen bilgiye göre iki kısım halinde inşa edilen Aydın-Denizli bölünmüş yolunun Aydın'la Horsumlu arasında kalan 67 kilometrelik bölümünün sıcak kaplamalı olarak ihalesi önceki yıllarda yapılmış ve yolun 44 kilometrelik bölümünün, bölünmüş yol olarak inşaatı 1996 yılında tamamlanmıştı. Günde yaklaşık 7 bin 500 aracın geçtiği yolun tamamının bölünmüş yol olarak yapımı için çalışmalar pazar günü başlayacak. Karayolları ekiplerince inşa edilecek olan ve 2003 yılı sonuna kadar hizmete sunulması öngörülen yol üzerinde 7 köprü inşaatı gerçekleştirilecek. 7 köprünün inşaatı için ihale 31 Aralık'ta yapılacak.

Bölünmüş yolun temel atma törenine Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen de katılacak.

Aydın-Denizli bölünmüş yolunun ikinci etabını ise Horsumlu ile Denizli arası oluşturuluyor. Horsumlu ile Denizli arasındaki 63 kilometrelik yolun sıcak kaplamalı ihalesi, 1997 yılında yapılmış, bölünmüş yolun 15 kilometrelik kısmı ise 1998 yılında tamamlanmıştı. Yolun geri kalan 48 kilometrelik bölümünün duble yol olarak yapımına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Reklam
Reklam

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Aydın-Denizli arasındaki 130 kilometrelik yolun tamamının bölünmüş yol olarak yapımının 2003 yılı sonunda ya da en geç 2004 yılı başında bitirilmesini hedefliyor. Bölünmüş yolun sıcak kaplamalı olarak maliyetinin 40 trilyon lira olacağı belirtilirken, yolun toplam maliyetinin 55 trilyon lira olması öngörülüyor.