Duble yollar konusunda hükümet tarihe geçti

BARTIN (İHA) - Bartın'ın Ulus ilçesinin AKP'li ilçe başkanı Cumhur Işık, hükümetin duble yol çalışmalarıyla tarihe geçtiğini söyledi.

AKP Ulus İlçe Başkanı Cumhur Işık, ilçede yıllardır yapılmayan işlerin Ak Parti zamanında yapıldığını belirtti. Işık, "Ulus ilçesi, ödenek konusunda altın dönemini yaşıyor. Ulus, Kumluca, Abdipaşa ve merkeze 13 milyon YTL ödenek aktarıldı. 1998 yılında ihale edilip 2002 yılına kadar yüzde 15'i gerçekleştirilen Ulus Ağa köyü yolunun ödeneği de bizim dönemimizde aktarıldı. Şu anda Ağaköyü yolunun 8 km'si. asfalt olarak açıldı, geri kalanı bu yıl içinde açılacak. Tüm siyasilerin seçim malzemesi yaptığı grup yolları dediğimiz Ulus-Ağaköyü, Drahna-Kozanlı istikametindeki yolun Ulukaya'ya kadar olan tarafı asfalt yapılırken, diğer kalan tarafı stabilize olarak yapıldı. Tarım ve hayvancılık konusunda uygulanan politikalarla çiftçinin ve köylümüzün göç etmesi engellendi ve istihdam sağlandı. İçme suyu ve yolu kalmayan köy sayısı yok denilecek kadar azdır" dedi.

Reklam
Reklam

Ak Parti Ulus İlçe Başkanı Cumhur Işık, hükümetin tüm Türkiye'de uygulamaya koyduğu duble yol çalışmalarında da tarihe geçtiğini belirtti. Işık, "Hükümet, Turgut Özal döneminde uygulanan otoyollar gibi, duble yol çalışması başlatmış, uygulamaya geçirmiş ve Türkiye'nin yüzde 90 gibi büyük bir kesiminde duble yol çalışmasını tamamlamıştır. Şimdi herkes hükümete duacıdır. Daha önce Bartın'dan Ankara'ya 5 saatte gidiyorduk. Duble yollar sayesinde 2,5-3 saatte gidebiliyoruz" diye konuştu.
Işık, Ak Parti'nin toplu konut konusunda da başarılı çalışmalar yaptığını kaydetti.