Dublörlü Tapu Vurgununa Polis Operasyonu

Bir başkasına ait Kağıthane’deki araziyi, o kişinin adına hazırlanan sahte kimlik ve yerine konulan dublör...

Bir başkasına ait Kağıthane’deki araziyi, o kişinin adına hazırlanan sahte kimlik ve yerine konulan dublör ile satmaya çalıştıkları öne sürülen 1’i kadın 4 kişi gözaltına alındı. Kağıt üzerindeki 2 milyon TL’lik vurgun son anda önlendi. Adliyeye sevk edilen 4 kişi tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Kağıthane’deki bir araziyle ilgili bilgileri ele geçiren şahıslar, araziyi 2 milyon TL’ye satmak istedi. Bir müşteriyle anlaşan kişiler, müşterinin satış işleminin vekalet yerine mal sahibinden birebir yapmak istemesi üzerine devreye mal sahibini canlandıracak bir dublorü soktu. Şahısların bu durumundan şüphelenen müşteri, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, tapu dairesinde gerçekleştirilen operasyonda sahte belgelerle arsa satmaya kalktıkları tespit edilen Ramazan A.(30), Hasan G.(43), Mehmet Ç.(53) ve Nuray L.’yi (59) gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturmada şüphelilerden Nuray L.’nin Yunan asıllı arsa sahibi H.P.’nin yerine geçirildiği ve H.P.’nin kimlik bilgilerini taşıyan sahte kimlik hazırladığı belirlendi. Yakalanan şüphelilerle birlikte ele geçen sahte satış belgelerine de el kondu.

Poliste işlemleri tamamlanan Ramazan A., Hasan G., Mehmet Ç. ve Nuray L. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: