Dudağından öperek veda etti

Eski top model Bruni'ye büyük ilgi gösteren İsrail ve Filistinli yetkililer, adeta Sarkozy'i unuttu. Carla veda töreninde Fransa Cumhurbaşkanı Şimon Peres'i de dudağından öptü. Uluslararası haber ajansları Sarkozy'nin ziyaretinin fotoğraflarını geçerken, Carla Bruni'nin öne çıktığı gözlerden kaçmadı.

Sarkozy'lere intihar dehşeti

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy dün İsrail'den ayrılırken, havaalanındaki bir polisin silahıyla intihar etmesi üzerine Ben Gurion havalimanında suikast paniği de yaşandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve eşi Carla'nın üç günlük İsrail ziyareti bir güvenlik skandalıyla sona erdi. Dün başkent Tel Aviv'in Ben Gurion havalimanındaki uğurlama töreni sırasında, bir polisin silahını ateşleyerek intihar etmesi büyük şok ve paniğe yol açtı.

Reklam
Reklam

İsrailli korumalar Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Başbakan Ehud Olmert'in etrafında derhal etten duvar oluşturdular, bu arada konuk cumhurbaşkanı kaçırılır gibi uçağın merdivenlerinden çıkarılarak içeri alındı.

Şimon Peres ve Olmert, korumalar tarafından hemen zırhlı makam araçlarına bindirildiler. Ancak bir süre sonra ortalık yatıştığında Peres ve Olmert, araçlarından inerek Sarkozy'nin uçağına bindiler ve konuklarına orada veda ettiler.

Carla'nın paniği

Polisin intiharı, askeri bando çalarken meydana geldiği için liderler silahın patlama sesini duymadı. Bu nedenle korumaların çevik hareketlerle üzerlerine gelmesi şaşkınlık yarattı. Sarkozy'lere doğru hamle yapan korumalar Carla'nın paniğe kapılmasına neden oldu. Fransız first lady atik davranarak, kocasının önünde hızla merdivenleri çıkıp uçağa girdi.