Dudak dolgusunda botoks mu dolgu mu?

Botoks ve dolgu maddeleri yüzün farklı bölgelerine enjekte edilerek yaşlanma belirtilerini minimuma indirgemek için sıklıkla kullanılırlar.

Dudaklarda da ameliyatsız bir şekilde hatlandırma ve dolgunlaştırma için deri altı dolgu maddelerinin (hyaluronik asit gibi) yanında Botoks da kullanılır. Bu iki yöntemin birbirlerini tamamlayıcı özellikleri olsa da bazı farklılıkları vardır. Bunlardan bazıları şunlardır:

• Dolgu maddeleri botoksun aksine kasları gevşetmez, sadece dudakları dolgunlaştırmak ve şişirmek için kullanılır.

Dudak dolgusu maddeleri genç bir görünüm için dudakların köşelerindeki kırışıklıklara enjekte edilebilir, ancak botoks dudağın işlevselliğine zarar verebileceği için bu bölgelerde kullanılmaz.

Reklam
Reklam

• Botoks, dudakların dışa doğru kıvrımını sağlamak için kullanılabilir, dolgu maddelerinde böyle bir durum mümkün değildir.

• Dermal dolguların aksine Botoks, dudağa şekil vermek için direkt olarak dudağa enjekte edilmek zorunda değildir. Ağız kenarlarında daimi somurtma gibi gözüken derin çizgilere ya da çene hattına uygulanabilen botoks, dudak çevresindeki kırışıklıkların gerilmesini sağlayarak aynı zamanda dudağa da şekil verir.

• Üst dudak çizgisine dermal dolgu enjekte edilemeyebilir, bunun nedeni dolgunun dudağı ağırlaştırarak aşağı çekmesi ve doğal görüntüyü bozmasıdır. Bu noktada botoks kullanılması daha uygundur. Ancak dolgu maddelerinin kullanılıp kullanılmayacağının hastanın surat yapısına bağlı olarak değişiklik gösterme ihtimali vardır.

• Dolgu maddeleri botokstan daha uzun süre etkisini sürdürür ancak çoğu dolgu maddesinin Botoks ile birlikte kullanımı etki süresini daha da uzatabilir.

Sevgiyle kalınız

Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Reklam
Reklam

www.guncelozturk.com

Instagram takip: guncelozturk

Facebook: guncelestetik