DÜ'de 10 Ayda 79 Organ Ve Doku Nakli

Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, Türkiye'de organ nakli bekleyen hastaların yüzde 35'ini Diyarbakırlı ve Şanlıurfalı

Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, Türkiye'de organ nakli bekleyen hastaların yüzde 35'ini Diyarbakırlı ve Şanlıurfalı hastaların oluşturduğunu söyledi.

Prof. Dr. Alan yaptığı açıklamada, bu yıl ocak ayında alt yapısı tamamlanarak hizmet vermeye başlayan Organ ve Doku Nakli Birimi'nde 10 ayda 44 kornea, 20 ilik, 13 böbrek ve 2 karaciğer olmak üzere toplam 79 organ ve doku naklinin gerçekleştirildiğini belirtti.

Bölgenin ilk organ naklinin DÜ'de gerçekleştirildiğini ifade eden Alan, "Türkiye'de organ nakli bekleyen hastaların yüzde 35'ini, hatta karaciğer için yüzde 40'ını Diyarbakır ve Şanlıurfalı hastalar oluşturuyor. Bu kadar geniş popülasyonun olduğu bölgede organ nakli ameliyatı bugüne kadar yapılmıyordu. Merkezimizde böbrek, karaciğer, kemik iliği ve kornea nakli yapılması, bölgemiz için önemli adımdır. Hastalarımız artık nakil için başka illere gidip mağdur olmuyor. Başka illerde nakil yaptırmanın hastalara ilave maliyetini de böylece önlemiş olduk" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Alan, organ ve doku nakli yapılan hastaların büyük bölümünün Şırnak, Batman, Mardin, Şanlıurfa ve Muş'tan geldiğine dikkati çekerek, nakil gerçekleştirilen hastaların sağlık durumlarının ise son derece iyi olduğunu belirtti.

Muhabir: Sema Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: