Düden Çayı'ndaki Taşınmazlar Ihaleye Çıkarılacak

Muratpaşa ilçesindeki Düden Çayı'nda hazinenin özel mülkiyetindeki 2 adet taşınmaz, kano ve rafting sporuyla ilgili geri hizmet sahası olarak kullanılmak

Muratpaşa ilçesindeki Düden Çayı'nda hazinenin özel mülkiyetindeki 2 adet taşınmaz, kano ve rafting sporuyla ilgili geri hizmet sahası olarak kullanılmak üzere ihaleye çıkarılacak.

Antalya Defterdarlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, turizm bakımından öncü olan Antalya'nın Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenmiş 25 adet turizm alanı, 640 kilometre uzunluğu aşan kıyıları, antik kentleri ve sağlık, kongre, kültür, kış turizmi ile kıyı turizminin Türkiye'de en önemli merkezi haline geldiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Antalya'da kıyı turizminin yanı sıra sportif turizm kano ve rafting sporu ile gelen yerli ve yabancı turistlere alternatif bir aktivite olanağı sunulduğu bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu maksatla Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesi'nde bulunan, mülkiyeti hazineye ait 27 bin 953 ada 3 parsel nolu 4 bin 702,99 metrekare yüzölçümlü ve Alan Mahallesi'nde bulunan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki 3 bin 200 metrekare yüzölçümlü taşınmazlar, kano ve rafting sporuyla ilgili geri hizmet sahası olarak kullanılmak üzere ilk yıl kira bedeli toplam 212 bin 700 lira üzerinden 5 yıl süre ile 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. maddesine göre açık teklif usulüne göre 19 Aralık 2012 Çarşamba günü saat 10.30'da Antalya Defterdarlığı İhale Salonu'nda ihaleye çıkarılacaktır."

Açıklamada, taşınmazlar kano ve rafting sporunun geri hizmet sahası için kiralanacağı, akarsu yüzeyinin kiralama ihalesinin dışında olmasının yanında, Düden Çayı'nın parkur alanı olarak kullanımı ile kano, rafting sporunun yapılmasına ilişkin alınması gereken tüm izinlerin kiracıya ait olacağı vurgulandı.

Reklam
Reklam

İhalesi yapılacak hazine taşınmazları ile ilgili bilginin Antalya Defterdarlığı resmi web sitesi "www.antalyadefterdarligi.gov.tr"den veya Doğu Antalya Emlak Müdürlüğü'nden alınabilir.

Muhabir: Şamil Kahveci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: