Düello devam ediyor

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğluile Melih Gökçek'in katıldığı tartışma programı sadece 1,5 saat sürdü ama yankıları hala devam ediyor. İki tarafın aynı fikirde oldukları tek nokta ise sorularına yanıt alamamak.

Gökçek - Kılıçdaroğlu tartışmasından kareler

Kemal Kılıçdaroğlu, Melih Gökçek'in mal varlığını açıklamasını isterken, "Ankara gibi saygın bir kentin büyükşehir belediye başkanının, böyle acz içinde kalacağını düşünmemiştim" dedi.

Melih Gökçek ise iki kişiye karşı mücadele ettiğini Uğur Dündar'ın yanlı bir tutum sergilediğini söylerken Kılıçdaroğlu'na yönelttiği 13 iddianın cevabını halen beklediğini belirtti.

Reklam
Reklam

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol ve Hakkı Suha Okay ile TBMM'de basın mensupları için oluşturulan ve dün açılan açık ofisi ziyaret ederek, parlamento muhabirleriyle sohbet etti.

CHP'li Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ile dünkü tartışmasına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gökçek - Kılıçdaroğlu tartışmasından kareler

Tartışmanın sonucunda, ahlaki olarak rahatsız, ancak siyaseten çok rahat olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ankara gibi saygın bir kentin büyükşehir belediye başkanının, böyle acz içinde kalacağını düşünmemiştim" dedi. Kılıçdaroğlu, tartışmanın düzeyinin "çok düşük" olduğunu söyledi.

Gökçek - Kılıçdaroğlu tartışmasından kareler

Yüksek fiyatla doğalgaz sayacı alan belediye başkanının, bundan nemalanıp nemalanmadığını soran Kılıçdaroğlu, Gökçek'in, ailesiyle birlikte mal varlığını açıklaması gerektiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, Gökçek'in, yeniden büyükşehir belediye başkanlığına adaylığını koymasını isteyerek, "Çünkü Tayyip Erdoğan'ın değil, Ankara halkının ders vermesi gerekir" dedi.

Reklam
Reklam

Gökçek'in, dünyada hiçbir belediye başkanının almadığı fiyattan, 224,5 dolar ile ön ödemeli doğalgaz sayacı aldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, Ankaralıların bunun için 138 milyon dolar ödediğini öne sürdü.

Gökçek - Kılıçdaroğlu tartışmasından kareler

Kemal Kılıçdaroğlu, Gökçek'e, dünyanın herhangi bir ülkesinde, bir belediye başkanının bu fiyattan sayaç alıp almadığını sorusunu yönelttiğini, ancak yanıt alamadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, 2004'te aboneliğini yenileyenlerden 150 dolar alındığını, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), bu paranın iadesine karar verdiğini anımsatarak, Gökçek'in "Dava açıp, mahkemeden karar getirirseniz bunu öderim" dediğini söyledi.

EGO'nun hukuk müşavirinin 150 doların alınmamasını istediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, şu ana kadar kimlerin 150 dolar alacağının bilinmediğini, bu listelerin sadece EGO'da bulunduğunu ifade etti.

CHP'li Kılıçdaroğlu, 1 milyon metreküpün üzerinde doğalgaz tüketen serbest tüketicilerden, 14 milyon 712 bin YTL fazla doğalgaz bedeli alındığını savundu. Kılıçdaroğlu, EPDK'nın bu paranın da geri ödenmesini istediğini ifade ederek, Gökçek'e, "Tıp fakültelerinden, öğrenci yurtlarından, rehabilitasyon merkezleri gibi kuruluşlardan hangi gerekçeyle 14 trilyon lira alıyorsunuz?" diye sordu.

Reklam
Reklam

-"GÖKÇEK MALVARLIĞINI AÇIKLASIN"-

İhaleye çıkmanın temel gerekçesinin, en düşük fiyatı almak olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, Gökçek'in, ihaleye değil, "doğalgaz sayacı artırımına çıkmış" gibi göründüğünü öne sürdü. Kılıçdaroğlu, "Bu paralar nereye gidiyor, yüksek fiyattan kim, nasıl nemalanıyor?" sorusunu yöneltti.

Gökçek - Kılıçdaroğlu tartışmasından kareler

Kılıçdaroğlu, tartışma programına katılmaması halinde Gökçek'in, bilboardlarda "Kılıçdaroğlu kaçtı" diye yazdıracağını anımsatarak, Türkiye genelinde bunun maliyetinin yaklaşık 5 trilyon olacağını savundu. Kılıçdaroğlu, "Gökçek, bunu nereden ödeyecek? Dünyadaki en yüksek doğalgaz sayacına bedel ödeyen bir belediye başkanı, buradan nemalandı mı nemalanmadı mı? Bilboardlara bu kadar parayı ödemeyi nereden taahhüt ediyorsunuz?" diye sordu.

Kendisinin malvarlığının internet sitesinde yer aldığını dile getiren Kılıçdaroğlu, Gökçek'in, çocuklarıyla birlikte mal varlığını açıklamasını istedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Beni kumpasa getirdiler. Kılıçdaroğlu ile tekrar bir televizyon kanalında tartışmak istiyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Gökçek - Kılıçdaroğlu tartışmasından kareler

Gökçek, konutunda gazetecilere, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile arasında geçen televizyon programıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tartışma programını yöneten Gazeteci Uğur Dündar'ın "yanlı" bir tutum izlediğini öne süren Gökçek, "Sayın Dündar, sürekli Kılıçdaroğlu'nun yanında yer alarak onu destekleyici ifadelerde bulundu. Beni kumpasa getirdiler" dedi. Vatandaşların da bu durumu izlediklerini dile getiren Gökçek, program öncesi kendisine iletilen konuların dışına çıkıldığını iddia etti. Gökçek, Kılıçdaroğlu ile "Tarafsız bir televizyon kanalında, Uğur Dündar'ın yönetmediği bir programda yeniden tartışma yapmak istediğini" söyledi.

Programda, Kılıçdaroğlu'na sorduğu 13 soruya net cevap alamadığını ileri süren Gökçek, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu 13-0 mağlup oldu. Çıkacağım televizyon kanalında Kılıçdaroğlu sanık olacak, ben savcılık yapacağım. Hangi televizyon kanalında isterse onda çıkacağım. TRT gibi tarafsız bir kanal olabilir. Ben agresif değildim, bilinçli olarak tavır koydum. Size 'hortumluyorsunuz' demişlerse sessiz kalamazsınız, bu mümkün değildir. Ben üslubumdan zerrece pişman değilim. Çünkü kumpas böyle bozulurdu."

Reklam
Reklam

Gökçek - Kılıçdaroğlu tartışmasından kareler

Gökçek, bir gazetecinin Uğur Dündar'ın bir televizyon kanalında yaptığı açıklamadaki "kendisine sabır taşı ödülünün verilebileceği" yönündeki sözlerinin anımsatılması üzerine, "Kendi yandaşları verebilir. CHP'ye iyi bir yandaşlık etti. Adının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçtiğini duyuyoruz. Bence ona kumpas ödülü verilmesi lazım" dedi. Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına ilişkin bazı yorumlar yapılmasına ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine, "Bu tür yorumları CHP yanlısı basın yapıyor. Bunlar bir de parti içerisinde beni sevmeyen muhalif kişiler tarafından yapılan yorumlardır" diye konuştu.

Gökçek, programa herhangi bir sakinleştirici alıp çıkmadığını belirterek, "Ben Kılıçdaroğlu gibi bazı sakinleştiriciler kullanmıyorum, almıyorum. Kılıçdaroğlu'nun bazı sakinleştiriciler aldığını duydum. O da ne kullanıyor, ne alıyorsa bize de söylesin" diye konuştu. Gökçek ayrıca, "yayın sırasında çok terlediği ve sıkıntılı göründüğüne" ilişkin değerlendirmelerle ilgili "Ben Kılıçdaroğlu'nun durumunda değildim. Benim sarf ettiğim efor, iki kişiye karşı mücadeleydi" dedi.

Reklam
Reklam

Gökçek - Kılıçdaroğlu tartışmasından kareler