Düğün faturası 50 milyar lira

ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük kızı Esra Erdoğan'ın düğün masrafı 50 milyar lira olarak belirlendi. Masrafları, Türk adetlerine göre erkek tarafı olan Albayrak ailesi karşılayacak. Lütfi Kırdar Kongre Sarayı Rumeli Salonu'nda 11 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek nikah töreni, Albayrak ailesine yaklaşık 50 milyar liraya malolacak. 7 bin kişinin davet edildiği tören için, nikah salonuna 10 bin dolar, davetiyelere ise 6 milyar lira ödendi.

Salon kirası, davetiyeler ve hediyelerin toplam 50 milyar lira olduğu, faturanın da erkek tarafı olan Albayrak ailesi tarafından ödeneceği bildirildi. Davetlilere, düğünün ardından içinde çikolata olan gümüş kutular hediye edilecek. Nikah töreni boyunca tasavvuf müzik sanatçısı Ömer Faruk Tekbilek'in 'I love you' parçası ile Gece Yolcuları grubunun bestelediği 'Vuslat' şarkısı çalınacak. Esra Erdoğan ve Berat Albayrak'ın nikah şahitleri, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Romanya Başbakanı Adrian Nastase ve Ürdün Kralı Abdullah olacak. Erdoğan'ın düğüne davet ettiği Hollanda Başbakanı Jan Peter Balkenende ise henüz nikah törenine katılıp katılmamaya karar vermedi. Sade bir törenle dünyaevine gidecek olan genç çiftin herhangi bir 'balayı' programı da görünmüyor. Esra Erdoğan ve Berat Albayrak'ın daha sonra balayına çıkabilecekleri belirtildi.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan'ın küçük oğlu Bilal Erdoğan'ın düğün töreni de Lütfü Kırdar Kongre Sarayı Rumeli Salonu'nda yapılmıştı. 7 bin 500 kişinin davet edildiği düğünde, salon için 7 bin dolar yani 9 milyar 800 milyon lira, davetiyeler için de 4.5 milyar lira ödenmişti. Düğün töreninde davetlilere, içinde çikolata olan gümüş bir kutu hediye edilmişti. Salon kirası, davetiyeler ve hediyeler için toplam 40 milyar 550 milyon lira ödenmişti.