Düğün salonuna sızan biber gazı paniğe neden oldu

İSTANBUL (İHA) - Maltepe'de 100 kişilik bir gurup ile polis arasında gergin anlar yaşandı. Molotof kokteylleri ile polise saldıran grup, polisin biber gazlı müdahalesi sonrasında dağıldı. Terör örgütü yandaşlarını dağıtmak için kullanılan biber gazı, bir düğün salonunun klimasından içeri sızdı. İçeride bulunan yaklaşık 150 kişi, panik içinde salonu terk ederek, kaçışmaya başladı.

Edinilen bilgiye göre Maltepe Gülensu Mahallesi'nde meydana gelen olayda, yasadışı bir örgütün sempatizanı olan yaklaşık 100 kişi, biraraya gelerek yollara barikat kurdu. Olay yerine gelen polise molotof kokteyli fırlatan gruba Çevik Kuvvet ekipleri, biber gazı ile karşılık verdi. Ara sokaklarda bir süre devam eden kovalamaca sırasında, durumundan şüphelenilen 2 kişi gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Öte yandan polis tarafından göstericileri dağıtmak için kullanılan biber gazı, bir düğün salonunun klimasından içeri sızdı. Bir çiftin kına gecesi için düğün salonunda bulunan 150 kişi, salonun yoğun bir şekilde biber gazı ile dolması üzerine panik içinde salonu terk etmeye başladı. Biber gazından etkilenen vatandaşların arasında çok sayıda kadın ve çocuk bulunduğu bildirilirken, panik içinde salonu terk eden vatandaşlar, neye uğradıklarını anlamadan, elleriyle ağızlarını kapatarak, Çevik Kuvvet ekiplerinin arasından geçerek uzaklaştı.