Düğünler Yeniden Başladı, Çeyizlik Ürünlere İlgi Arttı

Ramazan ayının sona ermesinin ardından Ödemiş’te düğün merasimi sayısı arttı. Dünya evine girmek için kutsal...

Ramazan ayının sona ermesinin ardından Ödemiş’te düğün merasimi sayısı arttı. Dünya evine girmek için kutsal Ramazan ayının bitişini bekleyen çiftler, düğün mevsiminin başlamasıyla birlikte çeyizlik eşya satıcılarının yolunu tutmaya başladı. El yapımı çeyizlik ürünlerin satışa sunulduğu Kadın El Sanatları Pazarı da bu ilgiden nasibini aldı.

Renk renk oyaların satışa sunulduğu pazara olan ilgi satış yapan Ödemişli ev hanımlarının da yüzünü güldürdü. 15 yıldır Kadın El Sanatları Pazarı’nda satış yaptığını ifade eden Naile Sünetci, “Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte işler yoğunlaştı. Daha önceden özel olarak sipariş verenlerin yanı sıra cumartesi pazarındaki tezgahımıza da gelip çeyizlik bakanlar oluyor. İşlerimizin açılmasından dolayı memnunuz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Satışa sundukları el emeği, göz nuru ürünlerin tamamını elde hazırladıklarını söyleyen Sünetci, “İğne oyaları, Havlu kenarı oyaları, mevlit örtüleri, çember oyaları, tel kırma, masa örtüleri, vitrin örtüleri gibi her evlenecek kızın çeyizinde bulunması gereken geleneksel eşyaları elde hazırlıyoruz. Oldukça meşakkatli bir iş olmasına karşın düğün sezonunda emeğimizin karşılığını alıyoruz. Bizim için pazarın açıldığı günün yağışlı geçmesi dışında sorun yok” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz