Düğünleri yarım kalan depremzede çift, Kızılay'ın yardımıyla mutlu sona ulaştı

Van’da 23 Ekim'de meydana gelen deprem nedeniyle düğün törenleri yarım kalan Yusuf Sümer ile Ebru...

Van’da 23 Ekim'de meydana gelen deprem nedeniyle düğün törenleri yarım kalan Yusuf Sümer ile Ebru Köke çifti mutlu sona ulaştı. Genç çift için Mevlana Evleri’nde Türk Kızılayı tarafından kına gecesi yapıldı.
Yusuf Sümer ile Ebru Köke çifti, "çayda çıra" oynayan grupla sosyal faaliyet çadırlarının önündeki boş alana geldi. Daha sonra, türküler eşliğinde çiftin kınası yakıldı. Gelin ve damat, kına gecesinde yakınları ve Türk Kızılayı ekipleriyle halay çekerek, eğlendi.
Gelin Ebru Köke, 23 Ekim'deki deprem sırasında kuaförde olduğunu, damadın gelişini beklediği sırada deprem meydana geldiğini anlattı. Köke, "Şimdi çok mutluyum. Sağ olsun Türk Kızılayı eksik kalan düğünümüzü tamamladı. Ne kadar iyi olursa olsun, yine de bizim istediğimiz gibi olmadı ama yine de çok mutluyuz." dedi.
Damat Yusuf Sümer ise Türk Kızılayı'nın kendileri için çok fedakarlık yaptığını belirterek, kendileri için düzenlenen geceden dolayı minnettar olduklarını ifade etti. Sümer, "Deprem nedeniyle düğün yapmayı düşünmediklerini, yarın resmi nikah işlemlerini yapacaklarını dile getirdi.
Türk Kızılayı Alan Koordinatörü Seher Kuş ise yaptıkları alan çalışmasında iki gencin düğün günlerinde depremi yaşadıklarını ve düğünlerinin yarıda kaldığını öğrendiklerini, onların bu sıkıntısına çözüm bulmak istedikleri için kına gecesi düzenlediklerini söyledi. Kuş, "Bu sayede az da olsa bu depremden uzaklaşarak, eksik kalan mutluluklarını tamamlamış oluyorlar. Bizim için de bu çok önemli." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz