Dükkanları Yağmur Suları Altında Kalan Esnaf Belediyeyi Bastı

Adana'da dükkanları yağmur suları altında kalan esnafa belediyeyi bastı. Yapıldığı yıldan bu yana her yağmurda...

Adana'da dükkanları yağmur suları altında kalan esnafa belediyeyi bastı. Yapıldığı yıldan bu yana her yağmurda bodrum katı su dolan belediyenin yaptırdığı iş merkezindeki esnaf, bir kez daha dükkanları sular altında kalınca isyan etti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, Genel Sekreter Mahmut Çolak'ın darp edildiğini, 3 güvenlik görevlisinin de ciddi şekilde yaralandığını söyledi. Aldırmaz, "17 yıl önce yapılmış ve satışı gerçekleşmiş bir iş merkezinde yaşanan sıkıntının hesabı bugün sorulamaz." dedi.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 17 yıl önce Kocavezir Mahallesi’ndeki esnafı bir araya getirmek için kapalı alanı 12 bin metrekareyi bulan Kocavezir İş Merkezi’ni yaptırdı. Kapalı otoparkı da bulunan iş merkezinin altından o tarihten bu yana adeta su fışkırıyor. Esnaf, yılda binlerce lira vererek motopomplarla bodrum katındaki suyu tahliye ediyor. Belediye yetkililerinin duyarsızlığından yakınan 100 esnaf, Kocavezir İş Merkezi Başkanı Ahmet Gökçe ile birlikte belediyeye geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz ile görüşmek istediklerini söyleyen esnafa, güvenlik güçleri izin vermeyince arbede çıktı. Polis ekiplerinin müdahalesiyle engellenen baskında bazı esnaflar yaralandı, belediyenin giriş katındaki saksılar devrildi, arama dedektörleri tahrip oldu. Çevik kuvvet polisleri, belediye binası içinde olası olaylara karşı tedbir aldı.

HAKKIMIZI HUKUKİ YOLLARDAN ARAYACAĞIZ
Kocavezir İş Merkezi Başkanı Ahmet Gökçe ile iki yönetim kurulu üyesi Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Çolak ile görüşerek sorunlarına çözüm aradı. Gökçe, sorunlarının 12 yıldır sürdüğünü belirterek, her yıl binlerce lira zarara uğradıklarını söyledi. Gökçe, “İş merkezinin alt katı sular içinde. Senelerdir söz veriliyor ancak sözler orada kalıyor. Maalesef hep söz." dedi. Yılda 1 milyon liraya yakın masrafları olduğunu hatırlatan Gökçe, 7 mahallenin trafosunun iş merkezinin altında olduğunu, zaman zaman da patlamalar yaşandığını bildirdi. Gökçe şöyle dedi: "Genel sekreter Mahmut Korkmaz'la görüştük bir söz aldık. Eğer olmazsa avukatlarımızı devreye sokacağız. Biz de hakkımızı arayacağız. Kanuni yoldan biz de hakkımızı alacağız artık yeter artık. Esnafa burada jopla saldırılıyor böyle saygısızlık olamaz. İki gündür bekliyoruz belediyeden bir yetkili gelmedi. Telefon açıyoruz yok deniliyor. 12 senedir bir muhatap istiyoruz artık. Bir çare bulunsun yani. Şu an elektriksiniz. Sözde AVM, 12 bin dönüm iş merkezi elektriksiz şu an."

Reklam
Reklam

HAK ARAMA BAHANESİYLE SALDIRI YAPILAMAZ

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, esnafın ‘hak arama bahanesiyle’ belediye yaptığı saldırıyı kınadı. Kocavezir İş Merkezi’nin 17 yıl önce inşa edilerek bugün orada faaliyet gösteren esnaflara satıldığını kaydeden Aldırmaz, yeraltı sularının yükselmesi sonucunda bu iş merkezinin bodrumundaki işyerleri de bu durumdan olumsuz etkilendiğini kaydetti. Kocavezir İş Merkezi’nde bugün itibariyle Büyükşehir Belediyesi’nin sadece otoparklardan dolayı yüzde 14’lük hissesi bulunduğunu kaydeden Aldırmaz, “Geriye kalan bütün işyerleri esnafa aittir ve iş merkezinin faaliyet gösteren bir yönetim kurulu mevcuttur. Esnafımızın mağduriyeti tabi ki bizim için önemlidir. Ancak bir iş merkezinin malikleri bellidir ve sorunların nasıl çözümleneceği kanunlarla belirlenmiştir. Esnafımızın bizimle birlikte hareket etmesi ve gerekli kararları alması ve bodrum katın yağmur sularından etkilenmesinin giderilmesi karşılıklı planlama ile mümkündür. Sadece yağmur yağdığında ortaya çıkan bu soruna çözüm bulunabilmesi için bir her türlü özveriye ve katkıya hazırız." dedi.

Reklam
Reklam

İş Merkezi'ndeki sorumluluğun sadece Büyükşehir belediyesine ait olmadığını ifade eden Aldırmaz, "Kanunen bizim oradaki sorunu gidermeye yönelik tek başımıza hizmette bulunmamız ve harcama yapmamız mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir belediye binasına yönelik saldırıya da değinen Aldırmaz, şunları kaydetti: “Hak arama bahanesiyle bir kamu kurumu olan Büyükşehir Belediyesi’ne gelerek kamu çalışanlarına saldırmak ve kamu malına zarar vermek bu iş için çözüm değildir. Belediyemize yönelik bu çirkin saldırıda başta Belediye Genel Sekreteri Mahmut Çolak olmak üzere çalışanlarımız darp edilmiş ve kamu malına zarar verilmiştir. Olayda belediyemizde görevli 3 güvenlik görevlisi ciddi şekilde yaralanmıştır. Şu noktanın bir kez daha bilinmesi gerekiyor; Büyükşehir Belediyesi olarak yasal olmayan herhangi bir konunun içinde olamayız. 17 yıl önce yapılmış ve satışı gerçekleşmiş bir iş merkezinde yaşanan sıkıntının hesabı bugün sorulamaz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz