Duman avcıları kapalı mekanlarda sigara tiryakisi aradı

Ankara İl Tütün Kontrol Kurulu Denetim ekipleri, mesai mefhumu gözetmeden denetimlerini sürdürüyor. Duman avcıları, Ankara'nın...

Ankara İl Tütün Kontrol Kurulu Denetim ekipleri, mesai mefhumu gözetmeden denetimlerini sürdürüyor. Duman avcıları, Ankara'nın 25 ilçesinde 51 ekiple eş zamanlı olarak kapalı alanlarda ve toplu taşıma araçlarında sigara denetimi yaptı. Denetimlerde kapalı mekanlarda sigara içtiği belirlenen kişilere 75 TL ceza kesilirken, işletmeler de cezalandırıldı.

4207 sayılı kanun hükümlerinin uygulanmasına yönelik yapılan denetimler kapsamında ekipler Kızılay'da ticari taksi sürücülerine uygulama ile ilgili sorular yöneltti. Ekipler, taksicilere araçlarında sigara içilmesi halinde ceza alacakları konusunda uyardı. Daha sonra bazı lokanta ve kahvehaneler denetlendi. Bir eğlence merkezinde kapalı alanda sigara içtiği tespit edilenlere ve mekan sahiplerine para cezaları kesildi.

Reklam
Reklam

Ankara İl Tütün ve Madde Bağımlılığı Şube Müdürü Mümtaz Yavuz, yaptığı açıklamada, yasa kapsamında denetimlerin 7 gün 24 saat devam ettiğini anlattı. Havaların mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle vatandaşların açık alanlardan kapalı alanlara geçtiğine dikkat çeken Yavuz, ''Amacımız, yasayı uygulamak ve vatandaşların kapalı mekanlarda sigara içme konusunda ısrarcı olmamalarını sağlamak." dedi.

Kapalı alan denetimlerinde masalarda oturanların sigara içip içmediğine, işletme içinde yasal uyarı afişlerinin olup olmadığına dikkat edildiğini hatırlatan Yavuz, denetimlerde ilk kez sigara içtirildiğinin tespit edilmesi halinde uyarı cezası verildiğini, ikinci kez yasaya uygun hareket etmeyenlere bin TL'den 5 bin liraya kadar ceza verilebildiğini kaydetti. Ankara İl Tütün Kontrol Kurulu Merkez ve İlçe Denetim ekiplerinin resmi ve hafta sonu tatilleri dahil olmak üzere denetimlerini aksatmadan devam ettiğini vurgulayan Yavuz, 19 Temmuz 2009-27 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen 158 bin 101 denetimde 6 bin 69 kişiye 472 bin 441 TL ve 3 bin 217 işletmeye 4 milyon 974 bin 692 TL ceza kesildiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz