Duman’ın İskeleti Deniz Müzesi’nde Sergilenecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya'nın Alanya ilçesinde, halkın "Duman" adını verdiği Akdeniz fokunun...

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya'nın Alanya ilçesinde, halkın "Duman" adını verdiği Akdeniz fokunun tüfekle ateş edilerek öldürülmesine tepki gösterdi.

Hayvanların doğal ortamında yaşamaları için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ifade eden Başkan Akaydın, "Dünyada insanlara ne kadar yaşama hakkı varsa, dünyayı beraber paylaştığımız bütün diğer canlılar ve hayvanların da o kadar yaşamaya hakkı olduğunu düşünüyorum. Bir dünya mirası olan Akdeniz fokunun korunmasında Türkiye önemli bir ülke konumundadır. Bir gün önce kıyıya yaklaştığında halkın ve turistlerin ilgi odağı olan bir canlının ertesi gün öldürülmesi, üzüntü ve kaygı vericidir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

İSKELETİ MÜZEDE SERGİLENECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Duman’ın yaşam ve ölüm hikayesinin hafızalardan silinmemesi, halkın ve özellikle çocukların nesli koruma altındaki bu tür hakkında bilinçlendirilmesi amacıyla hayvanın iskeleti, belediyemiz tarafından yapılması planlanan Deniz Müzesi’nde sergilenecektir. Türk Deniz Araştırmaları Vakfı uzmanları tarafından otopsisi yapılacak fokun cesedi gömülerek, belediyemiz tarafından bir yıl içerisinde iskeleti müzede teşhir edilmek üzere hazır edilecektir” dedi.

AKDENİZ FOKU

Akdeniz foku (Monachus monachus), fokgiller (Phocidae) familyasından yeryüzünde sadece Doğu Akdeniz sahilleri ile Batı Afrika'nın bir tek sahilinde yaşayan fok türüdür. Akdeniz foku bugün dünyada sadece Türkiye, Yunanistan, Fas, Moritanya ve Madeira Adaları'nda yaşamakta olup toplam nüfusu 600 civarında tahmin edilmektedir. Türkiye'de yapılan çeşitli bilimsel çalışmalarda bireysel tanımlama yolu ile 31-44 arasında Akdeniz foku tanımlanmış olup, kıyılarımızda 100 civarında fok yaşadığı tahmin edilmekte.

Reklam
Reklam

Türün en büyük popülasyonu ise, Akdeniz ve Ege Denizi'ndedir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: