Dumansız hava için yürüdüler

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve 12 üniversitenin öğrencileri, '31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü' dolayısıyla dumansız hava...

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve 12 üniversitenin öğrencileri, '31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü' dolayısıyla dumansız hava için İstiklal Caddesi'nden Taksim'e yürüdü.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve 12 üniversiteden Ulusal Öğrenci Konseyi üyesi bir grup, ‘sigaraya dur’ demek için harekete geçti. ''Sağlıklı nesil, sağlıklı gelecek'' ve ''Dumana dur de'' yazılı dövizler taşıyan grup üyeleri Galatasaray Lisesi önünden Taksim Meydanı'na yürüdü. Grup adına açıklama yapan Dumansız Kampüs Projesi Koordinatörü Nihat Buğra Ağaoğlu, özgürlüğüne düşkün Türk insanına sigara bağımlılığının yakışmadığını söyledi. Ağaoğlu, Ulusal Öğrenci Konseyi olarak ''Dumansız Kampüs'' projesi sayesinde 40 bin kişiye sigaradan uzak durma sözleşmesi imzalattıklarını belirtti.
Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği Başkanı İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural da hayatı boyunca bu tür mücadeleleri desteklediğini belirtti. Ölmeden önce dumansız hava sahası ile ilgili yasanın çıktığını görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Kural, 'İnanıyorum ki, artık yeşil kart alacaklarda sigara içmeme şartı aranacak, devlet memurları sigara içiyorsa tedavi olamayacak, TOKİ'ye müracaat ettik 10 binasından birini sigarasız bina ilan edecek. Hep beraber bu tür gelişmeleri göreceğiz.'' dedi.
Sanatçı Murat Evgin birçok konuda yasakçı bir toplum olduklarını belirterek, yasak olmadan insanların istekleriyle sigaradan uzaklaşmasını istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz