Dumansız Hava Sahası Denetimlerinde Yeni Dönem

Eskişehir Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün, dumansız hava sahası denetimlerinde tablet PC kullanmaya başladıklarını bildirdi.

Eskişehir Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün, dumansız hava sahası denetimlerinde tablet PC kullanmaya başladıklarını bildirdi.

Tözün, yaptığı açıklamada, 4207 sayılı kanun kapsamında yapılan dumansız hava sahası denetimlerinin, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından tüm Türkiye'ye dağıtılan tablet PC'lerle yapılmaya başlandığını söyledi.

Eskişehir merkez ve 14 ilçede aynı anda kullanılmaya başlanan 20 tablet PC ile denetim ekiplerinin çalışmalara hız verdiğini kaydeden Tözün, "Denetimler esnasında yapılan işlemler anında kayıt altına alınmakta ve Sağlık Bakanlığı tarafından GPRS üzerinden kontrol edilebilmektedir. Ayrıca müdürlüğümüze ya da bakanlığımıza ulaşmış olan konuyla ilgili ihbarlar, o an sahada bulunan denetim ekibinin tablet PC'sine gönderilerek, anında denetimlerinin yapılması sağlanmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Aksaklık görülen işyerlerini delil olması açısından fotoğrafla belgeleyen ekiplerin, denetimi kaydettikleri anda sistemin cezai işlemleri ilgili mercilere ilettiğini vurgulayan Tözün, kurallara uyan işletmelere ise teşekkür etti.

Muhabir: Oktay Özden

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: