Dumansız Liseler Çalıştayı Yapıldı

Rota Eğitim ve Kültür Derneği, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yürüttüğü ve İçişleri...

Rota Eğitim ve Kültür Derneği, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yürüttüğü ve İçişleri Bakanlığı’nca finanse edilen proje çerçevesinde, Ankara’da lise çağındaki 15 bin lise öğrencisine 8 ay boyunca ‘Dumansız Liseler Projesi’ kapsamında sigaranın zararları anlatıldı.

Rota Eğitim ve Kültür Derneği’nden yapılan açıklamada, “Yapılan araştırmalara göre; ülkemizde genel olarak sigara içme oranı yüzde 27’lere kadar düşmüş iken, 13-16 yaş arası gençlerde sigaraya başlama oranı yüzde 43,6 ve sigara içenlerin oranı yüzde 67,1 ile tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Dumansız Hava Sahası projesi kapsamında sigara ile mücadelede önemli başarılar elde eden ülkemiz, bu başarıyı gençlere yansıtamamıştır. Bu korkutucu rakamları düşürme ve gençlerimizi biraz daha bilinçlendirmek amacıyla Rota Eğitim ve Kültür Derneği, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yürüttüğü ve İçişleri Bakanlığı’nca finanse edilen proje çerçevesinde, Ankara’da lise çağındaki 15 bin lise öğrencisine toplam 8 ay boyunca ‘Dumansız Liseler Projesi’ kapsamında eğitim verilmiştir.” denildi.

Reklam
Reklam

Gerçekleşen çalıştayda, Gazi Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Galip Yüksel, Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı'nda Doç. Dr. Necati Cemaloğlu ve uzman psikyatrist, psikolog, doktor ve eğitimcilerin katılımı ile bildiri yayımlandı.

ÇOCUKLARLA İYİ İLETİŞİM KURULMALI

Bildiride; özellikle medyanın önemi üzerinde durularak, çocukların sigaraya ve kötü alışkanlıklara başlamasında öncü faktör olan medyanın bilinçli yayın yapması için biraz daha özen göstermesi tavsiye edildi. Özellikle ergenlik döneminde olan gençlerin olumsuza ve kural dışılığa daha eğilimli olduğu kaydedilirken, ebeveynlerin de çok dikkatli olması, bu yaş gurubundaki çocuklarla çok iyi iletişim kurmaları gerektiği dile getirildi.

Okullardaki yoğun müfredatın çocuklar üzerinde yaptığı fiziksel ve biyolojik baskının sportif ve sosyal faaliyetlerle giderileceği vurgulanırken, aksi takdirde bu negatif enerjinin olumsuz davranışlar ve farklı patlamalar olarak ortaya çıkabileceği belirtildi. Özellikle olumsuz arkadaş çevresi, özenti ve ilgi ile ortaya çıkabilen sigaraya başlama nedenleri tek tek masaya yatırıldı. Öte yandan, okullardaki öğretmenlerin iyi birer rol model oldukları, sigara içen öğretmenin öğrencisine de bu noktada dolaylı bir teşvik sağladığı üzerinde duruldu. Çalıştay sonunda düzenlenen bildirinin Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na sunulması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: