Dumlu: Tadilatta Proje Dışına Çıkılmadı

Erzurum Yakutiye ilçesindeki Dumlu AVM'de yapılan tadilatta proje dışına çıkıldığı yönündeki iddialara açıklık getiren AVM...

Erzurum Yakutiye ilçesindeki Dumlu AVM'de yapılan tadilatta proje dışına çıkıldığı yönündeki iddialara açıklık getiren AVM sahiplerinden Zafer Dumlu, "Kaldırım ihlali yoktur. Belediyenin onayladığı projenin dışına bir santimetre dahi çıkılmamıştır." dedi.

Mülkiyeti, İl Özel İdaresi'ne ait olan AVM'nin dış cephesine görsel zenginlik kazandırmak üzere başlatılan tadilat çalışmalarının usulsüz olduğu yönündeki iddialara iş adamı Dumlu, kurum avukatlarının da hazır bulunduğu basın toplantısı ile açıklık getirdi. Dumlu, 1996 yılında dönemin Yakutiye Belediyesi İmar Dairesi Başkanlığı'nın ve İl Özel İdaresi'nin hazırladığı projeye uygun olarak tadilat çalışması başlattıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Kanunlara saygılı olduklarını belirten Dumlu, "Proje dışına çıkmadık. Kurum olarak kendimizi geliştirmek ve şehre görsel zenginlik kazandırmak amacıyla yasaya uygun tadilat projesini uygulamaya soktuk. Tadilat ruhsatını da bir buçuk ay önce belediyeden aldık." diye ifade etti.

Zafer Dumlu, tadilat çalışmalarının durdurulması yönünde herhangi bir tebligatın da kendilerine yapılmadığına işaret ederek, "Her şey yasal. Kamu malı olan AVM binamızı korumak ve görselliğini zenginleştirmek adına başlattığımız çalışmaların durdurulması yönünde bugüne kadar tarafımıza resmi bir tebligat yapılmadı." diye konuştu. AVM sahiplerinden Rahmi Dumlu ile kurum ve kişi olarak hiç kimse ile çatışma içerisinde olmadıklarına dikkat çekerek, "Neden bir takım çatışmaların içine çekilmek isteniyoruz anlamış değilim." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz