Dumlu: Yeni Türk Ticaret Kanunu yatırımcıya güven veriyor

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Harun Dumlu, yeni Türk Ticaret Kanunu'nun yatırımcıya güven verdiğini belirterek, "Ticaret...

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Harun Dumlu, yeni Türk Ticaret Kanunu'nun yatırımcıya güven verdiğini belirterek, "Ticaret hayatında yeni bir döneme hazırlanmanın vakti geldi. 1 Temmuz'da yürürlüğü girecek yeni kanun, özellikle anonim ve limited şirketler için ciddi değişiklikler getiriyor." dedi.

Dörtyol Girişimci İşadamları Derneği (DÖGİAD) tarafından Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası salonunda düzenlenen 'Yeni Türk Ticaret Kanunu' adlı seminere, konuşmacı olarak Hatay Vergi Dairesi Başkanı Harun Dumlu katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasından sonra bir konuşma yapan DÖGİAD Başkanı Turhan Soylu, Dörtyollu iş adamları olarak bölge ekonomisine katkı yanında iş adamlarımızı, esnaf oda başkanlarımızı, mali müşavirlerimizi yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında bilgilendirmek için bu toplantıyı yaptıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Harun Dumlu, programda yaptığı konuşmada, yeni Türk Ticaret Kanunu'nun yatırımcıya güven verdiğini belirtti. Ticaret hayatında yeni bir döneme hazırlanmanın vakti geldiğini vurgulayan Dumlu, 1 Temmuz'da yürürlüğü girecek yeni kanunun, özellikle anonim ve limitet şirketler için ciddi değişiklikler getirdiğini ifade etti. Dumlu, yeni yasanın kademeli olarak 2015 yılına kadar uygulamaya geçirileceğine değinerek, "Yeni Ticaret Kanunu yatırımcıya güven veriyor. Bu anlamda iş yerlerinin yasadaki gelişmeleri ve değişimleri iyi takip etmesi gerekiyor. Şirketler bu konuda durum tespiti yapmalıdır." diye konuştu.

İşletmelerin kendilerine yol haritası belirlemesi gerektiğinin altını çizen Dumlu, "Yeni yasayla birlikte şirketlerin muhatapları artıyor. Eskiden şirketin mali müşaviri, 'sadece vergi dairesine karşı sorumluluğum var' derdi. Şirket, artık vergi dairesinin yanında ticaret siciliyle, bağımsız denetçiyle, işlem denetçisiyle, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı il müdürlükleriyle de muhatap olacak. Kanunun çok iyi takip edilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından, Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, başarılı çalışmalarından dolayı Dumlu'ya plaket verdi. Seminere Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Erdal, Ticaret Odası Başkanı Cemal Talay, Devlet Hastanesi Başhekimi Necip Çiftler, Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Özbey, Payas Belediye Başkan Bekir Altan, Kuzuculu Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Yeniyurt Belediye Başkanı Hasan Günal, Karakese Belediye Başkanı Yusuf Soylu, DÖGİAD üyeleri, iş adamları ve mali müşavirler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: