Dumlupınar ailesinden cenazede 'yalan haber' tepkisi

Antalya’da denize atladıktan sonra boğulan Sabit Dumlupınar (46) son yolculuğuna uğurlandı. Dumlupınar ailesi, basına yansıyan,...

Antalya’da denize atladıktan sonra boğulan Sabit Dumlupınar (46) son yolculuğuna uğurlandı. Dumlupınar ailesi, basına yansıyan, ‘dansöze para takılması yüzünden tartışıp peş peşe denize atladılar’ şeklindeki haberlere tepki gösterdi. Aile, haberlerin gerçeği yansıtmadığı söyledi.
Antalya Konyaaltı sahilinde denize atlayan Deniz Dumlupınar (45) ve eşi Sabit Dumlupınar dalgalar arasında kaybolmuştu. Aramaların ardından Sabit Dumlupınar’ın cesedine ulaşılmıştı. Dumlupınar’ın cenazesi bugün Maltepe Küçükyalı Merkez Camii’ne getirildi.
Dumlupınar’ın ailesi ve arkadaşları cenaze namazı öncesi basın mensuplarına açıklama yaptı. Medyada çıkan ‘Dansöze para takılması yüzünden tartışıp, peş peşe denize atladılar’ şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığının ifade edildiği açıklamada, "Sabit Dumlupınar’ın denize girmeden önce gömleği ve saatini çıkarmış olması masum bir şekilde denize girme niyetini ortaya koymaktadır. Dumlupınar denize girmek istemiş, eşi Deniz Dumlupınar onu engellemeye çalışmıştır. Başarılı olamayınca kendisin de denize yönelmiş ve rüzgarın etkisiyle dengesini kaybederek denize düştmüştür. Eşini kurtarmak isteyen Sabit Dumlupınar da denize atlamıştır. Bu görgü tanıklarının da beyanlarıyla sabittir.” denildi.
Kardeşi Ahmet Dumlupınar, ağabeyinin son derece inançlı yaşayan bir kişi olduğunu, olayın sadece; denize girme arzusu sonucu üzücü bir hadisenin yaşandığını ifade etti. Basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.
Sabit Dumlupınar’ın Amcası Ali Dumlupınar, yaşananların medyaya bu şekilde yansımasından dolayı aile olarak çok üzgün olduklarını, olayın sadece denize gireme konusunda inatlaşma sonucu gerçekleştiğini aktardı.
Dumlupınar’ın arkadaşı Ahmet Baykan ise, yapılan haberlerle bunca acının üzerinde bir magazin gölgesi düşürdüğünü söyledi. Sabit Dumlupınar’ın denize girmek istediğini aktaran Baykan, olayın sadece masum bir şekilde denize girmek istemesi sonucu yaşandığını vurguladı.
Bu arada, Sabit Dumlupınar’ın 11 yaşındaki oğlu da cenazeye katıldı. Babasının tabutunun başına bekleyen oğlu, yakınları tarafından teselli edildi. Dumlupınar’ın kız kardeşi de tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Sabit Dumlupınar’ın cenazesi, namazın Maltepe Başıbüyük Mezarlığı’na defnedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz