Dumlupınar Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni

Dumlupınar Üniversitesi'nin (DPÜ) doktora ve yüksek lisans programlarıyla fakülte ve meslek yüksekokullarından mezun olan toplam 7 bin 177 öğrenci için

Dumlupınar Üniversitesi'nin (DPÜ) doktora ve yüksek lisans programlarıyla fakülte ve meslek yüksekokullarından mezun olan toplam 7 bin 177 öğrenci için tören yapıldı.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Merkez Yerleşke'deki amfi tiyatroda gerçekleştirilen törende, 3 bin 735'si ön lisans, 2 bin 703'ü lisans, 509'u yüksek lisans ve 230'u doktora programları olmak üzere toplam 7 bin 177 öğrencinin mezun olduğunu bildirdi.

Üniversitenin kurulduğu 1992 yılından itibaren mezun ettikleri öğrenci sayısının ön lisansta 40 bin 45, lisansta 37 bin 175, yüksek lisans ve doktorada 4 bin 265 olmak üzere toplam 81 bin 485'e ulaştığını ifade eden Prof. Dr. Karaaslan, "Başarılı insan olmak çok önemlidir. Ancak iyi insan, güzel insan olmak, hayatın en büyük erdemidir" dedi.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Karaaslan, mezunların iş yaşamında da da başarılı olacağına inandığını dile getirerek, onlara başarılar diledi.

Daha sonra, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Belediye Başkanı Mustafa İça, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Çınar, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan ile Rektör Yardımcıları tarafından bölümlerinde dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri verildi.

Tören, halk oyunu gösterisi ve mezunların keplerini fırlatmasıyla sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: