Dumlupınar'da sigorta vurgunu

Kampus alanında koyun otlatılmasına izin veren ve öğrencilerden zorla sigorta parası alan Rektör Güner Önce bir skandala daha imza attı.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'ndeki (DPÜ) koyun otlatma skandalının ardından YÖK denetçileri, iddiaları araştırmak üzere araştırma başlattı. Denetçiler, DPÜ Güçlendirme Vakfı'na bağlı şirket defterlerini inceledi. İnceleme sonuçlarına göre, Prof. Dr. Güner Önce ile bazı vakıf ve şirket yöneticilerinin haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Reklam
Reklam

MUHASEBE DEFTERİNE KAYDEDİLMEDİ

Ferdi kaza grup sigortası adıyla öğrencilerden alınan kişi başı 90 TL'lik sigorta poliçeleri, yüzde 50 hissesi DPÜ öğretim üyeleri ve çalışanlarınca kurulan Yükseköğrenimi Destekleme ve Sosyal Yardım Derneği'ne ait Dumlupınar Sigortacılık ve Aracılık Hizmetleri tarafından yapıldı. Denetçileri, 2006 yılında yaklaşık 25 bin öğrenci için düzenlenen evraklarda, alınan 90 TL'nin poliçede 12 TL olarak gösterildiğini tespit etti. Öğrenci başına 78 TL, toplamda ise 2 milyon TL'nin muhasebe defterlerine kaydedilmediği belirlendi. Denetçiler savcılığa suç duyurusunda bulundu.

"ÖĞRENCİLERE NUTUK VERDİK"

Kayıp paranın söz konusu olmadığını savunan Rektör Güner Önce, sigorta poliçelerinin 12 TL'lik düzenlendiğini doğruladı. Günce, daha önce öğrencilerden sigorta bedeli olarak 90 TL, bu yıl ise 75 TL alındığını belirterek, 12 TL dışındaki paranın kullanıldığı yerleri şöyle açıkladı: "Öğrencilere Nutuk verilmiştir. Öğrencilere sınav programlarını içeren ajanda verilmiştir. Öğrenci yönetmelikleri kitapçıkları verilmiştir. Wap hizmeti verilmiştir. Bunların hepsini kapsayan hizmetlerdir.

Reklam
Reklam

BUGÜN ORTAYA ÇIKARMIŞTI

Rektör Prof. Güner Önce'nin kampusta koyun otlattığı ve öğrencilere zorla kaza sigortası yapıldığı iddialarını BUGÜN 12 Kasım 2008 tarihinde gündeme taşımıştı.