Dün gece de 150 atlıyla geldiler!

Genelkurmay, dün gece saat 20.30 sıralarında Suriye sınırında bu kez 150 atlı bir grubun kaçakçılık girişimlerinin engellendiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında Pazartesi gecesi 100 kişilik bir atlı kaçakçı grubunun püskürtülmesi ardından Salı gecesi de bu kez 150 kişilik bir "atlı" grubun kaçakçılık faaliyetinin engellendiğini bildirdi.

Genelkurmay'dan yapılan açıklamaya göre, bir gece önce olduğu gibi Türkiye-Suriye Hududunda, yine Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, hudut hattında termal kamera ile yapılan gözetlemede, 17 Eylül 2013 tarihinde saat 20.30 sularında, yaklaşık 100-150 atlı kaçakçı grubu tespit edildi.

Reklam
Reklam

Kaçakçılar Suriye tarafında toplandı ve sınıra doğru ilerlemeye başladı. Grubun olduğu bölgede görevli takviyeli bir Piyade Takımı, iki Keskin Nişancı Timi ve zırhlı araçlar ile bir tank ile geçiş noktalarında tıkama yapılırken sürekli araç manevralarıyla yaklaşma istikametleri kapatıldı. Daha sonra da bölge Bükülmez Hudut Karakolundan gelen bir manga kuvveti ve bir zırhlı araçla ile Kuşaklı Köyü girişinde ve derinlikte görev yapmak üzere takviye edildi.

Kaçakçılara hudut hattına yaklaşmamaları konusunda Arapça ve Türkçe ikazlar yapıldı. Kaçakçılar yine ikaza uymayıp Suriye tarafında beklemeye devam etti ve 7 farklı noktadan hududu geçmeye kalkıştı. Kaçakçıların girişimleri güvenlik kuvvetleri tarafından engellendi. (ANKA)