Dündar, Batı Trakyalı Genç Akademisyenler Üyelerini Ağırladı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yunanistan’ın değişik üniversitelerinde eğitim gören Türk öğrencilerin kurduğu Genç Akademisyenler...

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yunanistan’ın değişik üniversitelerinde eğitim gören Türk öğrencilerin kurduğu Genç Akademisyenler Topluluğu üyelerini ağırladı.

Batı Trakya’da yaşayan ve Yunanistan’ın farklı şehir ve üniversitelerinde eğitim gören öğrenciler tarafından kurulan Genç Akademisyenler Topluluğu üyesi öğrencilerle Sukaypark tesislerinde bir araya gelen Dündar, gençlere Bursa ve Osmangazi ilçesi hakkında bilgiler verdi. Osmanlı’ya başkentlik yapan Bursa’nın, nüfus olarak yüzde 60’ının göçmen olduğunu ifade eden Dündar, bunun büyük bir kısmını da Batı Trakya ve Balkanlardan göç eden Türklerin oluşturduğunu söyledi. Bunun sonucu olarak Bursa’nın, Balkanlar’la çok güçlü bir bağının oluştuğunun altını çizen Mustafa Dündar, “Bursa, üstü kadar, altı da oldukça zengin bir şehir. Sizlerin, Bursa’yı gezip tanımanız ve gittiğiniz yerlerde anlatmanız, bizler açısından da son derece sevindirici." dedi.

Reklam
Reklam

‘HAYALLERİNİZİ SINIRLAMAYIN’
Kendisinin de Türkiye’ye eğitim için gelip Bursa’da kaldığını söyleyen Dündar, gençlere gelecekle ilgili hayallerini sınırlamamalarını istedi. 2-6 Ocak tarihleri arasında Bursa’yı ziyaret eden genç akademisyenlere, kendi hayatından da örnekler vererek, konuk öğrencilere gelecekleri ile ilgili tavsiyelerde de bulunan Dündar, şunları kaydetti: "Sizlerin geleceği noktalar, bizler açısından da son derece önemli. Hedeflerinizi, hayallerinizi asla sınırlamayın. Kendinize hedefler koyarsanız, belirlediğiniz bu hedefler doğrultusunda göstereceğiniz çaba ve gayret, beraberinde başarıyı getirir. Sizlerden isteğim, Batı Trakya’daki baskıları unutup, kendinizi kısıtlamadan bir çıkış bulup başarılı olmanız."

Genç Akademisyenler Topluluğu Başkanı Murat Mustafa’da, yemek ve konuşmaların ardından, kendilerine destek olan Dündar’a teşekkür ederek, bir plaket verdi. Sukaypark’taki toplantıya Dündar’ın yanı sıra, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları ile Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Yeprem, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Şükrü Köse ile konuk öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz