Dünden Bugüne Beren Saat

En son Kösem Sultan rolünü kapan Beren Saat'in dizi geçmişi...

Yer aldığı tüm diziler en çok izlenenler arasında yer alan Beren Saat, bu kez yeni bir rolle karşımıza çıkacak. Üstelik her zamankinden farklı bir Beren Saat göreceğiz karşımızda.

Tims Prodüksiyon, Muhteşem Yüzyıl dizisinin ardından ikinci kez Osmanlı dönemini anlatan bir diziyi izleyici ile buluşturacak. Asıl adı Anasatasia olan "Kösem Sultan"ın hayatının anlatılacağı dizide başrolü oynayacak olan isim ise Beren Saat oldu!

Eylül 2015'te ekrana gelmesi planlanan dizide

Reklam
Reklam

"Kösem Sultan" rolü için daha önce Meryem Uzerli, Hande Doğandemir ve Tuba Büyüküstün gibi isimler de konuşulmuştu.


Türkiye'nin Yıldızları yarışmasına katılarak ünlenen Beren Saat, yarışmayı ikinci olarak tamamlamasının ardındından Tomris Giritlioğlu'nun dikkatini çekti. Sırasıyla Aşkımızda Ölüm Var (2004), Aşka Sürgün (2005-2006) ve Hatırla Sevgili (2006-08) adlı televizyon dizilerinde yer alan Saat, Aşk-ı Memnu (2008-2010) ve Fatmagül'ün Suçu Ne? (2010-2012) dizilerindeki performansıyla iki kez Altın Kelebek Ödülü kazandı.

Sinemada ilk kez

Güz Sancısı (2009) filmi ile boy gösterdi. Daha sonra Gecenin Kanatları (2009), Gergedan Mevsimi (2012) ve Benim Dünyam (2013) filmlerinde rol aldı. Oyuncu, son olarak İntikam (2013-2014) dizisinde ekranlardaydı.

İşte, Beren Saat'in en çok ses getiren dizileri ve canlandırdığı karakterler...

Reklam
Reklam

Beren Saat, "İntikam" dizisinde

Derin karakteriyle izleyici ile buluşmuştu. Babasının iflasına ve ardından ölümüne neden olan kişilerden tek tek intikam alan bir kadını canlandıran Saat'in bu dizide giydiği her kostüm çok beğenildi, çok konuşuldu.


"Fatmagül’ün Suçu Ne?" adlı dizide Fatmagül karakterini canlandırmıştı. Dört adamın tecavüzüne uğrayan ve tecavüzcülerinden biriyle evlenmek zorunda bırakılan Fatmagül'ün ve onunla evlenmek zorunda kalan Kerim'in hikayesi işlendi dizide.


Uzun süre ses getiren

"Aşk-ı Memnu" adlı dizide Bihter karakterini canlandırmıştı. Halid Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı romanından uyarlan dizi, İstanbul'da aynı evde yaşayan iki insanın yasak aşkını ve etraflarındaki hayatı konu alıyordu. Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ ikilisi, dizinin ve sonraki televizyon dizilerinin yıldızları olarak ilk kez bu yapımda parladı.


"Hatırla Sevgili" adlı dönem dizisinde Yasemin rolünü üstlenmişti. Dizi, siyasi görüş farklılıkları sebebiyle araları açılmış iki eski dost olan Rıza ve Şevket'in çocuklarının birbirlerine aşık olmasını ve aşklarının ilgili dönemin siyasi gelişmeleriyle nasıl etkilendiğini anlatıyordu.

Reklam
Reklam