Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, dileklerinin tüm vatandaşların afet korkusundan uzak, huzurlu yaşaması olduğunu bildirdi.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, dileklerinin tüm vatandaşların afet korkusundan uzak, huzurlu yaşaması olduğunu bildirdi.

Kızılcık, 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler tarafından her yıl 13 Ekim tarihinin, Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü olarak kutlandığını belirtti.

Türkiye'nin ve bölgenin her zaman afetlere maruz kalabileceğini ifade eden Kızılcık, şunları kaydetti:

"Ülkemiz, jeolojik ve meteorolojik doğa olayları nedeniyle afet ve acil durumlarla sık sık karşılaşmaktadır. Başta deprem olmak üzere heyelan, sel, kaya düşmesi, çığ, kuraklık, yangın gibi afetlerin yanı sıra komşu ülkelerde meydana gelen olağan dışı olaylar neticesinde yoğun nüfus hareketlerine de maruz kalabilmektedir. Afet ve acil durumlardan etkilenmemenin en iyi yolu ise toplum olarak hazırlıklı ve donanımlı olmaktan geçer."

Reklam
Reklam

Vali Kızılcık, doğal afetlerin oluşumunu engellemenin pek mümkün olmasa da afetlerin neden olabileceği zararların en aza indirmek ve bunları ortadan kaldırmanın mümkün olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Afetlerle yaşayan bir ülke olarak afetler oluşmadan önce önlem alma faaliyetlerini içeren çalışmaları, afet yönetimi uygulamalarının en önemli unsurlarından biridir. Bu amaçla önlem alma ve zarar azaltma kültürünün toplum içerisinde geliştirmek, eğitim faaliyetlerine ağırlık vermek ve bu çalışmaları toplumun tüm kesimine ulaştırmak Valiliğimizin öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. Amacımız, vatandaşlarımızın afet korkusundan uzak afetler karşısında zarar görmeden huzur içerisinde yaşamasıdır."

Muhabir: Meltem Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: