Dünya Aşı Haftası

Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, "Aşılama oranında Türkiye gelişmiş ülkelerin üzerinde bir başarı elde etti" dedi.

Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, "Aşılama oranında Türkiye gelişmiş ülkelerin üzerinde bir başarı elde etti" dedi.

Manisa 27 No'lu Aile Sağlığı Merkezi açılış töreninde konuşan Tay, toplum sağlığı açısından önemi tartışılmaz olan aşılama konusunda duyarlılık oluşturmak ve eksik aşılı çocuklara ulaşmak amacıyla Dünya Aşı Haftası etkinliklerinin başladığını söyledi.

Çocukların eksik aşılarını tamamlamak üzere Aile Sağlığı Merkezlerine götürülmesi konusunda vatandaşları uyaran Tay, "Aşılama oranında Türkiye gelişmiş ülkelerin üzerinde bir başarı elde etti. Manisa'da aşıyla birçok hastalığın kökünü kazıdık. Aşılamada elde edilen başarı, ülke sağlık verilerine de yansımaktadır. 2003 yılında 7 hastalığa karşı aşılama yapılırken, bugün 13 hastalığa karşı aşılama yapılmaya başlandı. Bunun sonucu olarak da Manisa'da artık birçok hastalık görülmemektedir" diye konuştu. Tay, aşılama hizmetlerinin ücretsiz yapıldığını hatırlattı.

Reklam
Reklam

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş da Sağlık Bakanlığı'nın logosundaki ay yıldızın Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ettiğini hatırlatarak "Bu logodaki ay yıldız başkalarının değil. Hem bayrağımızla hem de Türkiye Cumhuriyeti ile gurur duyuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından 27 No'lu Aile Sağlığı Merkezi açılışı yapıldı. Merkezi gezen ve aynı zamanda doktor olan Yurttaş, 1 yaşındaki Azra Polatlı isimli bebeğin aşısını yaptı.

Muhabir: Turgay Duyar / Halil Şahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz