Dünya Aşı Haftası

Osmaniye Halk Sağlığı İl Müdürü Alper Latif Boz, il genelinde aşılamada yüzde 97 başarı elde edildiğini söyledi.

Osmaniye Halk Sağlığı İl Müdürü Alper Latif Boz, il genelinde aşılamada yüzde 97 başarı elde edildiğini söyledi.

Boz, "Dünya Aşı Haftası" etkinlikler kapsamında 15 No'lu Fakıuşağı Aile Sağlığı Merkezi'ndeki programda, Türkiye'de, 2005 yılında 7 hastalığa yapılan aşılamanın 2013 yılında 13'e yükseldiğini belirterek, bu aşıların ücretsiz yapıldığını kaydetti.

Aile hekimliği uygulamasının aşılama oranını etkilediğine dikkat çeken Boz, şunları kaydetti:

"Ülke genelinde yaygınlaşan ve ilimizde de 5 yıldır başarıyla uygulanan aile hekimliği uygulaması her alanda olduğu gibi aşı programlarının yapılmasında da etkili oldu. Aşılamada, yüzde 97 başarı elde edildi. Sistemde aile hekimlerimizin kapsamında olan aşılanmamış çocuklarımız için uyarı işareti geldiğinden aile hekimlerimiz bu konuya titizlikle yaklaşıyorlar. Hekimlerimiz burada oturup da başka yere taşınan hastanın aşısı için bile oradaki aile hekimini arıyor."

Reklam
Reklam

Mahallelerde aşılama çalışması yapıldığını belirten Boz, vatandaşın bu uygulamadan mutlu olduğunu ifade etti.

Boz, vatandaşların aile hekimini görmeden aşı yaptırmadığına dikkat çekerek "Bu da gerçekten bizleri çok mutlu etti. İşte bu, sistemin başarısını ortaya koyuyor" dedi.

Boz, il genelinde 142 aile hekimi olduğunu, her birinin yaklaşık 3 bin 500 kişiye sağlık hizmeti sunduğunu belirtti.

Daha sonra Vali Yardımcısı Nail Anlar ve Osmaniye Halk Sağlığı İl Müdürü Alper Latif Boz aşı kampanyası başlattı.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: