"Dünya Astım Günü"

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Nihat Kutluay, "Astım hastalığı, tüm dünyada yaklaşık 300 milyon kişiyi etkilediği tahmin edilen ciddi bir halk

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Nihat Kutluay, "Astım hastalığı, tüm dünyada yaklaşık 300 milyon kişiyi etkilediği tahmin edilen ciddi bir halk sağlığı sorunudur" görüşlerini bildirdi.

Kutluay, "Dünya Astım Günü" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, astımın her yaştan bireyi etkileyebilen, doğru tedavi ile kontrol altına alınabilen kronik bir hastalık olduğunu bildirdi. Astım ataklarının, hava kirliliğine bağlı olarak artabildiğini vurgulayan Kutluay, şunları kaydetti:

"Astım, hava yollarının daralması ile kendini gösteren ve ataklar halinde gelen bir hastalıktır. Astımda hava yolu duvarı şiş ve ödemlidir. Bu durum akciğerlerin toz, duman, koku gibi uyaranlara aşırı duyarlı olmasına, ardından öksürük, nefes darlığı ve göğüste baskı hissi gibi yakınmalar ortaya çıkmasına neden olur.

Reklam
Reklam

Eğer kişinin ailesinde astım varsa çocuklarında bu hastalığın görülme oranı neredeyse üçte bir oranında artar. Erkeklerde görülme sıklığı daha fazladır ve maalesef şişmanlarda astımın daha kolay gelişeceği bilinmelidir. Astım hastalığı tüm dünyada yaklaşık 300 milyon kişiyi etkilediği tahmin edilen ciddi bir halk sağlığı sorunudur."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz