Dünya Bankası'ndan 110 milyon Euro'luk deprem kredisi

İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi’ne (İSMEP) Dünya Bankası’ndan109 milyon 800 bin...

İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi’ne (İSMEP) Dünya Bankası’ndan109 milyon 800 bin Euro tutarında ek kredi sağlanmasına ilişkin anlaşma imzalandı.
İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından gerçekleştirilen projenin kısmı finansmanı amacıyla sağlanan ek kredi İstanbul’daki muhtemel bir depreme karşı kamu binalarının güçlendirilmesi ile acil durum hazırlık faaliyetlerinin finansmanı için kullanılacak.
Sağlanan bu ek krediyle okulların, hastanelerin, kamu binalarının güçlendirilmesi veya yeniden yapılması; afet gönüllülük sisteminin oluşturulması, halkın bilinçlendirilmesi çalışmaları ile afetlere ilk müdahalede bulunan kurumların teknik kapasitelerinin artırılması planlanıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz