Dünya barışı için yürüyen Japon Miyata, Sakarya'dan ayrıldı

Dünya barışı ve çevreyi koruma amacıyla 2007'de başlattığı yürüyüş kapsamında 8 ülke gezen Japon barış...

Dünya barışı ve çevreyi koruma amacıyla 2007'de başlattığı yürüyüş kapsamında 8 ülke gezen Japon barış ve çevre koruma gönüllüsü Yuji Miyata, Sakarya'dan ayrıldı.
Dünya barışı ve çevre koruma adına başlattığı yürüyüş kapsamında Çin, Kore, Tayvan, Vietnam, Kamboçya, Tayland ve Suriye'nin ardından Türkiye’ye gelen siyasal bilimler mezunu 24 yaşındaki Yuji Miyata, Sakarya'daki gezisini tamamladı. Bir hafta boyunca kenti gezerek ziyaretlerde bulunan, fidan diken ve Ramazan etkinliklerine katılan Miyata, komşu il Kocaeli'ne doğru yola çıktı. D-100 kara yolunda yürüyen Japon barış elçisine polis eskortluk etti.
Dünya barışı için 47 bin 500 kilometre yürüyerek 11 milyon 350 bin adet ağaç diken Paul Coleman'ın yaptıklarından etkilenerek yürüyüşüne başladığını kaydeden Miyata, 8 bin 500 kilometre yol kat ederek gittiği yerlerde 2 binden fazla fidan diktiğini söyledi. Miyata, 2012 Londra olimpiyatlarında İngiltere'de olacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz