Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü

Sarıkamış'ta "Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü" nedeniyle ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik eğitim toplantıları düzenleniyor.

Sarıkamış'ta "Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü" nedeniyle ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik eğitim toplantıları düzenleniyor.

Kars Orman ve Su İşleri Şube Müdür vekili Yusuf Üstündağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22-23 Mayıs "Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü" nedeniyle, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan çalışmada, ilk olarak Akyaka ve Arpaçay ilçelerinde ilköğretim öğrencilerine slayt gösterimi ile eğitim verildiğini söyledi.

Dünyada ve Türkiye'de biyolojik çeşitliliğin önemi, sürdürülebilirliği açısından eğitim programları düzenlendiğini ifade eden Üstündağ, "Biyolojik çeşitliliğin dünyamız, ülkemiz, ilimiz ve insanlık adına öneminin anlatılması ve konu ile ilgili genel bilgilerin verilmesinin yanında, özellikle bölgede hassas endemik ve nesli tehlike altında bulunan türlerin tanıtımı ve korunması yönünde bilinçli bir toplum oluşturulması hedeflenmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Üstündağ, eğitim programına Kars genelindeki bütün ilçelerde devam edileceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: