Dünya Çevre Günü

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, çevrenin korunması konusunda kimseye taviz gösterilmemesi gerektiğini söyledi.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, çevrenin korunması konusunda kimseye taviz gösterilmemesi gerektiğini söyledi.

Doğan, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen oturumda gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, yaklaşık 10 yıl öncesine kadar çevre konusunda en çok sorun yaşayan kentlerden biri olduklarını ifade etti.

Denizin, havanın ve toprağın sorumsuzca kirletildiğini savunan Doğan, "Son 10 yıl içinde gerek doğalgaz kullanımının artması, gerekse cezaların arttırılması, özel ve kamu kuruluşların duyarlılığı ile çevre konusunda önemli adımlar atıldı" dedi.

Reklam
Reklam

Yapılanların yeterli görülmemesi gerektiğini dile getiren Doğan, bu konuda herkese önemli görev düştüğünü kaydetti.

Doğan, çevrenin korunması konusunda kimseye taviz gösterilmemesi gerektiğini anlatarak, belediye olarak çevreyle ilgili örnek çalışmalar yaptıklarını geri dönüşüm çalışmaları, çevre düzenlemeleriyle daha yaşanabilir bir çevre için yapılan çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

Daha sonra, gündem maddelerinin görüşüldüğü oturumda, Yenişehir Mahallesi'ndeki Yavuz Sultan Selim Parkı'nın adının bir süre önce vefat eden İzmit Belediyesi Strateji Müdürü Fahri Akbaş'ın adının verilmesi ve Cumhuriyet Mahallesi'ne organik ve köylü pazarı kurulması yönündeki maddeler kabul edildi.

Muhabir: Necdet Doğruyol

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: