Dünya Çevre Günü

 Kağıthane Belediyesi tarafından çevre kirliliğini önlemek ve çevre duyarlılığına dikkat çekmek için düzenlenen "Atık Toplama Yarışması" kapsamında, öğrencilere ödülleri törenle verildi. 

Kağıthane Belediyesi tarafından çevre kirliliğini önlemek ve çevre duyarlılığına dikkat çekmek için düzenlenen "Atık Toplama Yarışması" kapsamında, öğrencilere ödülleri törenle verildi. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 7 Ekim 2013'te başlayan yarışma kapsamında atık toplayan öğrenciler, hem çevre duyarlılığına dikkat çekti, hem de çeşitli hediyelerin sahibi oldu. Yarışmaya katılan okullar 83 ton 203 kilogram ambalaj atığı, 2 ton 922 kilogram plastik kapak, 299 kilogram bitkisel atık yağ, 231 kilogram atık pil topladı. Plastik kapak karşılığında ihtiyacı olan vatandaşlara takdim edilmek üzere, 12 tekerlekli sandalye temin edildi. Yarışmada, öğrenci başına 12,95 kilogram atık toplayan Gültepe İlkokulu birinci, 8,60 kilogram toplayan Kocatepe İlkokulu ikinci, 7,22 kilogram toplayan Harmantepe İlkokulu ise üçüncü oldu. Dereceye giren okullar ve öğrenciler, "Dünya Çevre Günü" nedeniyle Sadabad Tiyatro Sahnesi'nde düzenlenen programda ödüllerini aldı. Törene katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, çocukların Dünya Çevre Günü'nü kutlayarak, söz konusu kampanyaya verdikleri destek için teşekkür etti. Törende konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da çocukları ve gençleri geleceğin teminatı olarak gördüklerini belirterek, "Siz çevreye duyarlı çocuklarımız, atıkları toplayarak geleceğimizin korunmasına yardımcı oldunuz. Dünya Çevre Günü'nü kutladığımız bugün de çevresine, doğaya duyarlı bireyler olarak yetişen siz çocuklarımıza, ödüllerinizi takdim edeceğiz. Sizlerin çevre hassasiyetiniz ve derslerinizde başarılarınız, bizler için en büyük hediye. Geleceğimizin teminatı olan siz değerli çocuklarımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: