Dünya Çevre Günü-Bilecik'te Cumhuriyet Meydanı'nda Tören Düzenlendi

Bilecik'te Dünya Çevre Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Bilecik'te Dünya Çevre Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oktay Özker ve beraberindekiler, Vali Halil İbrahim Akpınar'ı ziyaret etti. Daha sonra Özker ve kurum personeli Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Özker, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, her 5 Haziran'ın daha sağlıklı bir çevre, temiz bir dünya için umutları yeşerttiğini ve çabaları yoğunlaştırdığını belirterek, Türkiye'nin yer şekilleri, dağları, akarsuları ile ormanın bozkıra, bozkırın denize yakınlığıyla olağanüstü, yeryüzünde başka bir yerde görülmeyen bir çevre çeşitliliğine sahip olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Tabiat sevgisi ve çevre hassasiyetinin daima kültürün önemli parçası olduğunu ifade eden Özker, şöyle konuştu:

"İnsanlık, varoluşundan bu yana çevresini kendi ihtiyaçları doğrultusunda biçimlendirmeye çalışmış, bu zaman zarfında da çevreyi etkilemiş ve ondan etkilenmiştir. Nasıl ki tabiatın insan hayatı üzerinde derin tesirleri varsa, bizlerin faaliyetleri de tabiat üzerinde tesirde bulunmaktadır. Bizim hedefimiz tabiatın gösterdiği yoldan gitmek yani onu tahrip etmeden, onunla uyum içinde yaşamayı başarabilmektir. Tabii kaynakların yönetiminde, varolan kaynakların korunması birinci önceliğimizdir. Koruyarak kullanmayı, en önemli prensip olarak kabul ettik. Çevre, bir eğitim meselesidir ancak bu sadece bir bakanlığın, tek başına bir kurumun başarabileceği bir iş değildir. Bütün kişi ve kurumların içinde yer almasını gerektiren bir seferberliktir. Bütün canlılara hayat bahşeden tabiat ve çevrenin öneminin bir kez daha yüksek sesle dile getirildiği bugün, daha güzel bir dünya için herkese açık bir davettir."

Reklam
Reklam

Edebali İlköğretim Okulu izci grubunun Ulusal Çevre Andı'nı okuması ve Özel Sevgi Çiçeği halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenen "Türkiye'nin en temiz köy" yarışmasında il genelinde birinci olan Gölpazarı Kurşunlu, ikinci Pazaryeri Kınık ve üçüncü Yenipazar-dan Yukarıboğaz köyü ile "Türkiye'nin en temiz sanayi tesisi" yarışmasında il genelinde birinci olan AK Enerji Üretim A.Ş, ikinci Erşan Et ve Et Ürünleri San. ve Tic. A.Ş, ile üçüncü Eczacıbaşı Yapı Gereçleri San. ve Tic. A.Ş'ye "Çevre beratı" verildi.

Tören, "Çevre" konulu düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere bisiklet verilmesiyle sona erdi.

Törene, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yürükçü, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Muhsin Arslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: