Dünya Çevre Günü Etkinliklerle Kutlanıyor

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Dünya Çevre Günü kapsamında hafta boyunca çevre bilincini aşılamak için...

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Dünya Çevre Günü kapsamında hafta boyunca çevre bilincini aşılamak için çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Etkinlikler çerçevesinde Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fatih Gündüz ve beraberindekiler, belediye önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmalarının ardından Vali Selman Yenigün’ü makamında ziyaret etti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fatih Gündüz, hafta içerisinde yapılacak etkinlikler hakkında Vali Selman Yenigün’e bilgi verdi.

Vali Selman Yenigün, “Bu işin farkındalığını ortaya koymak için bugünler tertipleniyor. Çevre bizim yaşam ortamımızdır. Çevreyi koruyamıyorsak, yaşama ortamımızı da yok ediyoruz demektir. Bizim bir görevimiz de temiz bir çevreyi bizden sonra gelecek nesillere aktarmaktır. Bu kapsamda ilimizde birçok etkinlikler yapılacak. Burada önem verdiğimiz husus bir yandan tüm vatandaşlarımıza bu fikri aşılamak, diğer yandan da ilgili kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütlerimizi çevreye duyarlı yeni projeler oluşturarak çevremizin insanımıza daha yakışır hale gelmesini sağlamak. Bu anlamda köyler arasında temiz köy yarışması düzenliyoruz. Çevresini temiz tutan insana daha layık bir hale getiren köylerimize plaket vermiş olacağız. Bütün bunlar mahalli idarelerimizi, kamu kurum ve kuruluşlarımızı daha iyi bir çevreye daha duyarlı olmaya yönlendirecek tedbirlerdir. Onları bu konuya teşvik etmektir.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: