Dünya Çevre Günü Faaliyetleri

Çorum Belediyesi, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında başlattığı "Temizliğe evet, izmarite hayır" kampanyasında öğrencilerle caddelerde izmarit temizliği gerçekleştirdi.

Çorum Belediyesi, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında başlattığı "Temizliğe evet, izmarite hayır" kampanyasında öğrencilerle caddelerde izmarit temizliği gerçekleştirdi. Kampanya kapsamında Albayrak ve Bahçelievler İlkokulları'nda eğitim gören öğrenciler, ellerinde "İzmaritsiz Bir Çevre İçin" ve "Lütfen Çekirdek Kabuklarını Yere Atmayalım" yazılı pankartlarla belediye önünden başlattıkları sigara izmariti temizleme faaliyetini Gazi Caddesi güzergahında sürdürdü. Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü görevlileri de temizlik çalışmalarına destek verdi. Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, Çorum Belediyesi olarak temizliğe ve yeşile çok önem verdiklerini söyledi. Çevre duyarlılığına dikkati çekmek amacıyla daha önce düzenledikleri atık yağ toplama, atık pil toplama gibi çevre projelerinin yanı sıra Anadolu'da ilk kez çöp konteynerlerinin Çorum'da yer altına alındığını dile getiren Candan, "Temizlikte marka şehir olma özelliğimiz sürüyor. Bütün mahalle ve sokaklarımızı süpürecek mıntıka ekipleri kurduk. Uyguladığımız temizlik sistemi birçok belediye tarafından örnek alınıyor" dedi. Çorum'un, bu şehirde yaşayan tüm insanların şehri olduğunu, cadde ve sokaklara izmarit ve çöp atarak kirletmeye kimsenin hakkının bulunmadığını ifade eden Candan, "Özellikle Gazi ve İnönü Caddeleri'nde kimi esnaf dükkanının önüne çıkarak sigara içiyor ve izmariti ağaçların dibine atıyor. Biz bu durumu tespit ettik. Bu davranışı yapan esnafımızı uyardık. Bundan sonraki aşamada sokağa izmarit atanlara Kabahatler Kanunu çerçevesinde para cezası uygulayacağız" diye konuştu. Çorum halkının temizlik konusunda duyarlı olduğunun altını çizen Candan, "Hemşehrilerimiz çalışmalarımıza önemli ölçüde destek veriyor. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz etkinliğe katılan tüm öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ediyorum. Buna benzer çalışmalarımız diğer okullarımızla da işbirliği içerisinde devam edecek" dedi. Temizlik faaliyetinin ardandan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, etkinliğe katılan tüm öğrencilere kitap hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: