Dünya Çevre Günü Kutlamaları Kapsamında Niğde’de Yürüyüş Düzenlendi

Tüm Dünya’da kutlanan çevre günü Niğde’de Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı.Niğde çevre ve şehircilik il...

Tüm Dünya’da kutlanan çevre günü Niğde’de Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı.

Niğde çevre ve şehircilik il müdürlüğü Sağlıklı çevre sağlıklı insan demek, sağlıklı insan sağlıklı nesil demek, sağlıklı nesil yükselmiş bir ülke ve dünya sloganıyla 5 Haziran dünya çevre günü kutlamaları başladı.

Niğde Çevre Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan, “5 Haziran çevre günü dolayısıyla çeşitli etkinliklerde bulunmaktayız. Sanayi ve teknolojinin hızlı gelişimiyle 113 dünya ülkesi 1972 yılında isveç7te bir araya gelerek kirlenen dünyamıza nasıl bir çare bulabiliriz diye 5 ile 10 Haziran arasında toplandılar ve 5 Haziranı Dünya Çevre Günü olarak kutlamaya karar verdiler. Çevre günü bir günde kutlanacak gibi değil her gün kutlaması gereken bir olgudur. Sağlıklı çevre sağlıklı insan demek, sağlıklı insan sağlıklı nesil demek, sağlıklı nesil yükselmiş bir ülke ve dünya demektir. Her ferdin çevreye gereken önemi göstermesi gerekir” dedi.

Reklam
Reklam

Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan 5 Haziran dünya çevre günü programı valilik önünden derbent kavşağına kadar ellerinde çevre günüyle ilgili pankartlarla yürüdüler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: