Dünya Çiftçiler Günü

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, tarımın, yüzyılın en stratejik sektörü haline geldiğini bildirdi.

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, tarımın, yüzyılın en stratejik sektörü haline geldiğini bildirdi.

Gürkan, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, artan dünya nüfusuna paralel olarak gıda ihtiyacının karşılanmasının en önemli sorunlardan biri haline geldiğini belirtti.

Geniş bir etki alanına sahip olması nedeniyle, tarım politikalarının, ülkelerin, siyasal, ekonomik ve sosyal politikalarının en önemli unsurlarından biri haline geldiğini vurgulayan Gürkan, açıklamasında şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Tarım, içinde yaşadığımız yüzyılın en stratejik sektörü haline geldi. Bu nedenledir ki, sürdürülebilir ve rekabet gücü yüksek tarım sektörünün oluşturulması ve kaynakların etkin kullanımına imkan verecek mekanizmaların hayata geçirilmesi zorunludur. Ne yazık ki, ülkemizde son 10 yıldır bu gerçeklerden uzak bir tarım politikası izleyen AKP Hükümeti, çiftçilerimizi adeta bitirmiştir. Bugüne kadar üretmekten başka bir düşüncesi olmayan çiftçilerimiz sahipsiz bırakılmış ve küreselleşen dünyada rekabet gücünü yitirmeye başlamıştır.

Dünyanın en pahalı girdilerini kullanmak zorunda bırakılan çiftçimiz, doğal olarak dünyanın en pahalı ürününü üretmesi gerekirken, yaptığı fedakarlıklarla maliyetlerini aşağıya çekmeyi başarmaktadır. Fakat yinede ürettiği ürününü maliyetinin altında satmak zorunda kalan çiftçimiz, zarar etmektedir. Zarar eden çiftçimiz üretimden kaçacaktır.

Bu gelişmelerin doğal sonucu olarak üretici ürettiği üründen para kazanamayacak, tüketicide gıda ürünlerini pahalıya almaya devam edecektir. Daha da tehlike olan ise; bu kısır döngünün bir gün çiftçilerimizi üretim yapamaz duruma getireceği gerçeğidir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: